Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων του Δήμου Ωρωπού υπέγραψαν Πατούλης – Γιασημάκης

Δημοσιεύθηκε

στις


Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης υπέγραψε την Πράξη Ενεργειακής Αναβάθμισης σχολικών κτιρίων του Δήμου Ωρωπού. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 894.169,00 χιλιάδων ευρώ και έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Αττική» 2014-2020.

Κατά την υπογραφή της απόφασης από τον Περιφερειάρχη παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Γ. Γιασημάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Αθ. Αυγερινός και ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης.

Ο Δήμος Ωρωπού με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας και την βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας στο πρώτο Δημοτικό σχολείο και στο 1o Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο Αυλώνα, υλοποιεί δράσεις με στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων. Στο πλαίσιο του έργου θα πραγματοποιηθούν επεμβάσεις στα λειτουργικά χαρακτηριστικά των κτιρίων όπως εφαρμογή θερμομόνωσης, αντικατάσταση κουφωμάτων, αντικατάσταση συστημάτων ψύξης/ θέρμανσης, αντικατάσταση συστημάτων φωτισμού.

Επισημαίνεται, πως οι παρεμβάσεις γίνονται στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της ενεργειακής απόδοσης της χρήσης ΑΠΕ και της Συμπαραγωγής και προώθηση Χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στις Αστικές Περιοχές» του Ε.Π. «Αττική». Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 360 χιλιάδες ευρώ.

 

 

Ο Δήμαρχος Γ. Γιασημάκης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και τα στελέχη της Περιφέρειας Αττικής για τη συνεργασία και τη συμβολή τους στην υλοποίηση σημαντικών έργων και υποδομών στο Δήμο Ωρωπού.
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Αττικής δίνει προτεραιότητα σε δράσεις υπέρ της ενίσχυσης της ασφάλειας των πολιτών και του περιβαλλοντικού ισοζυγίου των δήμων της Αττικής. «Με δεδομένο το στόχο μας να μετατρέψουμε την Αττική σε μία «πράσινη» Περιφέρεια, επενδύουμε σε δράσεις που συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση. Σ΄ αυτό το πλαίσιο δίνουμε έμφαση σε παρεμβάσεις υπέρ της «πράσινης» ανάπτυξης και συμβάλλουμε στην ενεργειακή και περιβαλλοντική αναβάθμιση».

Το έργο

Η συγκεκριμένη δράση αφορά στις εργασίες παρέμβασης:

Πρώτον, στο κτίριο που στεγάζεται το 1o Δημοτικό ΤΚ Αυλώνα Δήμου Ωρωπού. Οι εργασίες αφορούν τόσο στο κέλυφος του κτιρίου (μόνωση, θερμοπρόσοψη, αλλαγή εξωτερικών κουφωμάτων) όσο και στις εγκαταστάσεις (κεντρική θέρμανση, φωτισμός). Τέλος προβλέπονται εργασίες αξιοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (φωτοβολταϊκά) στη στέγη του κτιρίου. Συγκεκριμένα προβλέπεται η τοποθέτηση θερμομόνωσης περιμετρικά του κτιρίου σε επιφάνεια 1555 τ.μ., η τοποθέτηση θερμομόνωσης στην οροφή του κτιρίου σε επιφάνεια 500 τ.μ., αντικατάσταση εξωτερικών κουφωμάτων συνολικής επιφάνειας 350 τ.μ., η τοποθέτηση δύο νέων λεβήτων, ισχύος 209 ΚW και 140 KW με σύστημα αντιστάθμισης, η θερμομόνωση των σωληνώσεων του κτιρίου, η αντικατάσταση περίπου 193 φωτιστικών με νέας τεχνολογίας led και τέλος η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών, με ενεργειακό συμψηφισμό, στη στέγη του κτιρίου, συνολικής ισχύος 9,90 KWρ.

Δεύτερον, στο κτίριο που στεγάζεται το 1o Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο ΤΚ Αυλώνα Δήμου Ωρωπού. Οι εργασίες αφορούν τόσο στο κέλυφος του κτιρίου (μόνωση, θερμοπρόσοψη, αλλαγή εξωτερικών κουφωμάτων) όσο και στις εγκαταστάσεις (κεντρική θέρμανση, φωτισμός). Τέλος προβλέπονται εργασίες αξιοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (φωτοβολταϊκά) στη στέγη του κτιρίου. Συγκεκριμένα προβλέπεται η τοποθέτηση θερμομόνωσης περιμετρικά του κτιρίου σε επιφάνεια 1325 τ.μ., η τοποθέτηση θερμομόνωσης στην οροφή του κτιρίου σε επιφάνεια 1750 τ.μ., αντικατάσταση εξωτερικών κουφωμάτων συνολικής επιφάνειας 379 τ.μ., η τοποθέτηση νέου λέβητα, ισχύος 140 KW με σύστημα αντιστάθμισης, η τοποθέτηση δύο τοπικών αντλιών θερμότητας τύπου split unit ισχύος 24.000 btu/h, η θερμομόνωση των σωληνώσεων του κτιρίου, η αντικατάσταση περίπου 236 φωτιστικών με νέας τεχνολογίας led και η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών, με ενεργειακό συμψηφισμό, στη στέγη του κτιρίου, συνολικής ισχύος 9,90 KWρ.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ