Ελάτε στην παρέα μας

Γαλατσίου

Έργα ενεργειακής αναβάθμισης στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας

Δημοσιεύθηκε

στις


Το «πράσινο» φως για σημαντικές παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης, συνολικού προϋπολογισμού 6.5 εκ. ευρώ, στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας, αρμοδιότητας των Κτιριακών Υποδομών (ΚτΥπ Α.Ε) δόθηκε με την υπογραφή της πράξης ένταξής του στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Αττική 2014-2020”.

Η προγραμματική σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος της Γκράβας, συνολικού κόστους 6,5 εκ. ευρώ, υπεγράφη χθες στα γραφεία της ΚΤΥΠ ΑΕ, παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη, του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΚΤΥΠ ΑΕ κ. Θανάση Γιάνναρη, του Αντιδημάρχου Αθηναίων κ. Γ. Αποστολόπουλου και του Δημάρχου Γαλατσίου κ. Γιώργου Μαρκόπουλου.

 

 

 

 

 

Σημειώνεται ότι χάρη στη συνεχή κι αδιάκοπη προσπάθεια των τότε εκπαιδευτικών στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας, κ. Γιάννη Καλουδιώτη και Δ. Νικηφόρο, επανήλθε το ζήτημα της ενεργειακής αναβάθμισης του σχολικού συγκροτήματος με τη νέα διοίκηση ΚΤΥΠ και ειδικότερα με απόφαση του Διευθύνοντα Συμβούλου κ. Γιάνναρη, καθώς και του Αντιδημάρχου Αθηναίων κ. Γ. Αποστολόπουλου, ώστε να έχουμε πλέον το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος τόνισε ότι: «Με κοινές προσπάθειες διεκδικήσαμε και πετύχαμε να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Αττικής η επικαιροποιημένη μελέτη που έγινε από υπηρεσία της ΚΤΥΠ ΑΕ, καθώς το συγκεκριμένο έργο είναι καίριας σημασίας και για τον δήμο μας. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που ο κόπος και οι προσπάθειες πολλών ανθρώπων για πολλά χρόνια επιτέλους θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα και τα σχολεία της Γκράβας θα εξοικονομούν σύντομα 750 κιλοβατώρες ετησίως».

Το σχολικό συγκρότημα Γκράβας είναι ένα από τα μεγαλύτερα σχολικά συγκροτήματα της Αττικής, με εννέα συγκροτήματα που περιλαμβάνουν σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, καθώς και ΙΕΚ και Εργαστηριακό Κέντρο. Ειδικότερα με την υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων ενεργειακών αναβάθμισης τα οποία προβλέπουν μεταξύ άλλων, ενίσχυση μονώσεων, αντικατάσταση κουφωμάτων και φωτιστικών σωμάτων με νέα τύπου led αλλά και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, αναμένεται η εξοικονόμηση 740 χιλιάδων κιλοβατώρων το χρόνο, το οποίο μεταφράζεται σε περισσότερες από 150 χιλιάδες ευρώ στην εξοικονόμηση λειτουργικών δαπανών ενέργειας του συγκροτήματος, ετησίως.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ