Ελάτε στην παρέα μας

Δηλώσεις Πολιτικών & Δημάρχων

Το μήνυμα του Δημάρχου Βύρωνα, Γ. Κατωπόδη για την εθνική επέτειο της 15ης Μαρτίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμαρχος Βύρωνα, κ. Γρηγόρης Κατωπόδης δήλωσε τα εξής με αφορμή την σημερινή εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου:

«Βυρωνιώτισσες και Βυρωνιώτες, αγαπητοί συνδημότες,

Η φετινή επέτειος της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας μας βρίσκει στο μέσο μίας πολύ δύσκολης συγκυρίας στην ιστορία του τόπου μας, στην οποία καλούμαστε να αγωνιστούμε σε πολλαπλά μέτωπα.

Ο αγώνας μας σε κάθε μέτωπο παίρνει διαφορετική μορφή. Σε πρώτο επίπεδο, ο αγώνας μας απέναντι στην πανδημία παίρνει τη μορφή της ατομικής ευθύνης, καθώς ο καθένας από εμάς καλείται, σε ένα οξύμωρο σχήμα, να μην κάνει τίποτα προκειμένου να κερδίσουμε. Αυτό φυσικά ισχύει για τους πολίτες και όχι για το ίδιο το κράτος, το οποίο οφείλει και πρέπει να ενισχύσει την Δημόσια Υγεία και τα Νοσοκομεία μας.

Χρειάστηκε μία τέτοια ευρείας κλίμακας κρίση για να μπορούμε πλέον να δούμε ολοκάθαρα την ανάγκη στήριξης και όχι συρρίκνωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, το οποίο, τραυματισμένο μετά και την καταστροφική περίοδο των Μνημονίων, σηκώνει δυσανάλογα βάρη σε σχέση με τις δυνατότητές του. Πέρα από την ατομική ευθύνη του καθενός μας, η Κυβέρνηση οφείλει και πρέπει να ακούσει την φωνή των ειδικών και των επιστημόνων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και να ενισχύσει άμεσα το Δημόσιο Σύστημα Υγείας με επιπρόσθετες κλίνες ΜΕΘ στα δημόσια Νοσοκομεία, με την πρόσληψη επιπρόσθετου προσωπικού και την προμήθεια επιπλέον ιατροφαρμακευτικού υλικού, όχι μόνο για όσο διάστημα διαρκεί η πρωτοφανής αυτή κρίση, αλλά σε μόνιμη βάση.

Σε αυτούς τους αγωνιστές του ΕΣΥ, γιατρούς, νοσηλευτές, πληρώματα ασθενοφόρων και κάθε εργαζόμενο που δοκιμάζεται για να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του, η πόλη του Λόρδου Βύρωνα εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και την βαθιά ευγνωμοσύνη της. Ενωμένοι και με συναίσθηση της ατομικής και συλλογικής μας υποχρέωσης θα βγούμε κι από αυτόν τον αγώνα νικητές.

Σε δεύτερο επίπεδο, ο αγώνας που δίνουμε έχει να κάνει με την άμυνα και την υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων. Εκεί, πάντοτε με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, οφείλουμε να ισχυροποιήσουμε τον ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή μας. Η χώρα μας, με μεγάλη παράδοση στην τήρηση του δίκαιου και του σωστού, οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, σφυρηλατώντας δεσμούς και ανοίγοντας διπλωματικές οδούς που θα βοηθήσουν αποφασιστικά στην αποτελεσματική αντιμετώπιση του «βρώμικου πολέμου» που δεχόμαστε. Η Ελλάδα δεν δείλιασε απέναντι σε τυράννους, δυνάστες και δικτάτορες, και δεν θα το κάνει ούτε σήμερα.

Η Δημοκρατία και η Ελευθερία είναι πάντοτε στον πυρήνα της ύπαρξής μας, που ενέπνευσε μεγάλους Αγωνιστές της Επανάστασης, όπως τον Φιλέλληνα Λόρδο Μπάιρον, που τόσο δόξασε την χώρα μας και προς τιμήν του οποίου, η πόλη μας πήρε το όνομά του.

«Εάν είμαι ποιητής, είναι ο αέρας της Ελλάδας που με έκανε», ήταν τα λόγια του Μπάιρον. Εάν είμαστε άνθρωποι, είναι η ιστορία της Ελλάδας που μας έκανε, αξίζει να συμπληρώσουμε. Μια ιστορία με στιγμές δόξας, με σκληρούς και άνισους αγώνες για υψηλά ιδανικά και ιδεώδη για τα οποία θυσιαστήκαμε, με προσφυγιά και ξεριζωμό που μας έκανε να νιώσουμε βαθιά μέσα μας τον πόνο. Αλλά και μια ιστορία με ελπίδα, με αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο, με αλληλεγγύη και αγάπη, με πάθος και ορμή για το μέλλον. Σε αυτήν την Επέτειο, κρατάμε την ελπίδα και την αισιοδοξία μας, κρατάμε το πάθος και την ορμή του
Λόρδου Μπάιρον, Αγωνιστή της Ελευθερίας και αγωνιζόμαστε για το αύριο, για την υγεία μας και για τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας.

Μένουμε σπίτι, μένουμε ασφαλείς και παραμένουμε άνθρωποι.
Χρόνια πολλά σε όλους!»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ