Ελάτε στην παρέα μας

Δηλώσεις Πολιτικών & Δημάρχων

Συμπολιτεία και δημοτική αρχή Πεντέλης σε κόντρα

Δημοσιεύθηκε

στις

Σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης ζητούν η Συμπολιτεία και άλλες δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα, επικαλούνται την άμεση ανάγκη να ληφθούν αποφάσεις που θα αποτρέψουν την απώλεια κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων στον Δήμο.

Η ανάγκη απόκτησης νέων κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων στα Μελίσσια, που προβλέπονται στην αναθεώρηση του σχεδίου πόλης σε εφαρμογή του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου των Μελισσίων, και η -με κάθε δυνατό τρόπο- αύξησή τους αποτέλεσαν βασικές προτεραιότητες της Συμπολιτείας κατά τη διάρκεια της θητείας της στη δημοτική αρχή.

“Το ίδιο ισχύει και σήμερα”, αναφέρει η παράταξη της Συμπολιτείας, “όπου η ανησυχητική αδράνεια της κ. Κοσμοπούλου εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους απώλειας ζωτικών χώρων για τους συμπολίτες μας. Ήδη ένας από τους χώρους αυτούς κινδυνεύει να χαθεί οριστικά, γεγονός που επιβάλλει την άμεση λήψη των αναγκαίων μέτρων, που δεν λαμβάνει η δημοτική αρχή”.

Κατόπιν, αναφέρουν: “Στο πλαίσιο αυτό τρεις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων και η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ, αναλάβαμε από κοινού την πρωτοβουλία να προτείνουμε σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο οποίο και θα συζητηθούν τα εξής:

  1. Έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο της απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής επί της εκδίκασης των ενστάσεων, σύμφωνα με την εισήγηση της Υπηρεσίας, και την προώθησή της για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος.

  2. Λήψη απόφασης αναστολής έκδοσης οικοδομικών αδειών στα οικόπεδα που προορίζονται για κοινωφελείς και κοινόχρηστους χώρους.

  3. Λήψη απόφασης αναστολής οικοδομικών εργασιών στα οικόπεδα που προορίζονται για κοινωφελείς και κοινόχρηστους χώρους”.

Το αίτημα για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου υπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι:

Δήμητρα Κεχαγιά, Βλάσσης Σιώμος, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Σωτήρης Φλίντρας, Γιάννης Ζώης, Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου

Η απάντηση της δημοτικής αρχής Πεντέλης

“Με έκπληξη παρατηρούμε την αγωνιώδη προσπάθεια της Συμπολιτείας με το (από κοινού με τις παρατάξεις του κύριου Παπακωνσταντίνου και του κύριου Παλαιοδήμου) αίτημα σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου, αναφορικά με την “αποτροπή της απώλειας” κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων στον Δήμο μας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν”, απαντάει στο αίτημα αυτό των τριών παρατάξεων η δημοτική αρχή Πεντέλης.

“Ενημερωτικά, η τυπική διαδικασία προκειμένου να συνεχιστεί η μελέτη που προβλέπει τους κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους, από τη στιγμή που καταργήθηκε η Επ. Ποιότητας Ζωής, περιλαμβάνει η Δημοτική Επιτροπή να εισηγηθεί ξανά επί της εκδίκασης των ενστάσεων (σχετική γνωμοδότηση νομικής υπηρεσίας) και στη συνέχεια, το ΔΣ να διαμορφώσει την τελική πρόταση και να εξετάσει τη δυνατότητα αναστολής έκδοσης οικοδομικών αδειών ή ακόμη και αναστολή εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών”, συμπληρώνει.

Έπειτα, σημειώνουν: “Η διοίκησή μας, με γνώση του θεσμικού πλαισίου, έχει ήδη συντάξει εισήγηση προς τη Δημοτική Επιτροπή έτσι ώστε η διαδικασία να συνεχιστεί απρόσκοπτα”.

Κατόπιν, καταδικάζουν τις ενέργειες της προηγούμενης διοίκησης:

“Το 2020 υπεγράφη η σύμβαση για αναθεώρηση ρυμοτομικού σχεδίου Μελισσίων σε εφαρμογή του ΓΠΣ 2007. Άρα τα υπό δέσμευση οικόπεδα θα έπρεπε η κα Κεχαγιά ως διοίκηση να τα έχει ολοκληρώσει εντός 3 ετών και η διαδικασία περιλάμβανε ολοκλήρωση της μελέτης, απόφαση Επ. Ποιότητας Ζωής και απόφαση ΔΣ.

Αυτό που έγινε όμως ήταν στην τελευταία συνεδρίαση του 2023 η κα Κεχαγια να περάσει τις δικές της απόψεις – χωρίς διαβούλευση- από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και όχι από το Δημοτικό Συμβούλιο, ως όφειλε!

Για μια διοίκηση, λοιπόν, που είχε τρία χρόνια να ολοκληρώσει τη διαδικασία, πώς γίνεται η πρώην δήμαρχος να ρίχνει ευθύνες σε μια διοίκηση 5 μηνών; Συνεχίζουμε με το ακόμα πιο αστείο του θέματος: η ίδια διοίκηση ανέθεσε Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο το οποίο έτσι και αλλιώς θα διαφοροποιηθεί από το ΓΠΣ Μελισσίων του 2007!”.

Για την αναστολή οικοδομικών αδειών

Συμπληρώνει, επίσης, η δημοτική αρχή για τις οικοδομικές άδειες: “Σε ό,τι αφορά στο θέμα της αναστολής έκδοσης οικοδομικών αδειών ή και εκτέλεση οικοδομικών εργασιών, η Δημοτική Αρχή, μεριμνώντας έγκαιρα για την ενημέρωση των παρατάξεων, καθώς έχει γνώση όλων των παραμέτρων για το θέμα, είχε ήδη αποστείλει πρόσκληση σύγκλισης ενημερωτικής συνάντησης των επικεφαλής από την Πέμπτη 6 Ιουνίου, η οποία έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 11 Ιουνίου και ώρα 16.00”.

“Θέλουν να ανακόψουν το έργο της δημάρχου”

Τέλος, αναφέρουν καταληκτικά: “Προφανής λοιπόν η διαπίστωση ότι η ανούσια αυτή σύμπραξη συμφερόντων για τα αυτονόητα είναι για το φαίνεσθαι και όχι για την ουσία. Τεράστιος ο πόνος για την απώλεια της εξουσίας τελικά και σε καμία περίπτωση για την απώλεια του συμφέροντος των πολιτών, όπως με τόσο ασίγαστο πάθος η Συμπολιτεία προσπαθεί να πείσει. Είναι παραπάνω από εντυπωσιακή η εξόφθαλμη πλέον συνεργασία δυνάμεων για να ανακόψουν το έργο της δημάρχου, Νατάσσας Κοσμοπούλου, μιας και αυτό αίρει εμπαθείς, εκδικητικές στρατηγικές περασμένων διοικήσεων ή χαλάει γκρίζες συμφωνίες, από τις οποίες φαίνεται να ωφελούνται πληθώρα ατόμων.

Η Διοίκηση είναι ταγμένη να ενεργεί για το συμφέρον και την έννομη αντιμετώπιση του κάθε δημότη. Καμία σύμπραξη και κανένα συμφέρον της αντιπολίτευσης δε θα το αλλάξει τα επόμενα 4 χρόνια και 6 μήνες που απομένουν στην παρούσα διοίκηση”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ