Ελάτε στην παρέα μας

Δηλώσεις Πολιτικών & Δημάρχων

Θάνος Πλεύρης: «Είμαστε σε μία φάση συνύπαρξης με τον κορονοϊό, το ΕΣΥ θα συνεχίσει να ενισχύεται»

Δημοσιεύθηκε

στις

Στη συνέντευξη Τύπου θα μιλήσουν ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης, καθώς και τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, και επικούρος καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι έχουμε περάσει σε άλλη φαση της πανδημίας. «Έχουμε διαφορετικό στέλεχος τώρα απ’ αυτό που είχε εμφανιστεί, έχουμε εμβόλιο, έχουμε μεγάλο μέρος του πληθυσμού που έχει νοσήσει λόγω της μετάλλαξης Όμικρον».

«Το ΕΣΥ εχει ενισχυθεί και θα συνεχίζεται η ενίσχυσή του, η πανδημία μας δίδαξε ότι πρέπει να είναι ισχυρό και θα φροντίσουμε με το 1,5 δις να το ενισχύσουμε», συμπλήρωσε ο κ. Πλεύρης.

«Είμαστε πλέον στην φάση συνύπαρξης με τον κορονοϊό, αρκετά μέτρα πλέον δε θα είναι υποχρεωτικά. Δεν πιστεύουμε στο zero-covid όπως η Κίνα, αλλά αναλόγως της πορείας της πανδημίας θα προσαρμοζόμαστε. Λόγω των μελών του ΕΣΥ, δεν δικαιώθηκαν όσοι έλεγαν για διασωλήνωση σε πάρκινγκ, αλλά με τη μεγάλη προσπάθεια τους το ΕΣΥ έμεινε όρθιο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης.

«Ακόμα και για τους σκληρούς δείκτες, όπως οι θάνατοι από κορονοϊό, η Ελλάδα είχε υπερβάλλουσα θνητότητα χαμηλότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, χαμηλότερη από αρκετές ευρωπαϊκές χώρες αλλά δεν εφησυχάζουμε» πρόσθεσε ο κ. Πλεύρης.

Ο «οδικός χάρτης» της… κανονικότητας:

1/5: Αίρεται η χρήση του πιστοποιητικού εμβολιασμού και νόσησης για την πρόσβαση σε όλους τους χώρους κλειστούς και ανοιχτούς.
1/5: Ένα rapid test την εβδομάδα για την πρόσβαση των ανεμβολιάστων στους χώρους εργασίας.
1/5: Επανέρχεται η λειτουργία όλων των χώρων στο 100%.
1/5: Καταργούνται τα self-tests στα σχολεία. Επιστροφή από τις διακοπές του Πάσχα χωρίς την διενέργεια self – test.
1/6: Μη υποχρεωτική χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους με εξαιρέσεις. Η μάσκα αναμένεται να παραμείνει σε νοσοκομεία, ιατρεία, χώροι υγείας, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ταξί, ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, υπεραστικά τρένα, γήπεδα, λεωφορεία, σχολεία.
1/9: Όλα τα μέτρα και πάλι στο… τραπέζι ενόψει φθινοπώρου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ