Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

“Πουγκιά αγάπης” μοιράζει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη

Δημοσιεύθηκε

στις

Λαμπάδες, τσουρέκια, σοκολατένια αυγά ,παιδικά βιβλία, συσσίτια αγάπης χώρεσαν στα «πουγκιά αγάπης» που μοιράζει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη στο πλαίσιο δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης.

Αποδέκτες αυτής της προσφοράς οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της περιοχής που έχει καταγράψει η Διεύθυνση Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου καθώς και οι ωφελούμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» της ΔΗΚΕΝΙΡ. Οι μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη μετά από πρόταση της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου, φιλοτέχνησαν πασχαλινές κάρτες οι οποίες θα συνοδεύσουν τις λαμπάδες για τους ωφελούμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Εκτός από την προγραμματισμένη διανομή τροφίμων σε 110 άπορες οικογένειες που στηρίζει η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, έχουν προγραμματιστεί συσσίτια αγάπης με εορταστικό φαγητό και πασχαλινές λιχουδιές.

Παιδικά ιδρύματα και Γηροκομείο Αθηνών

Οι δράσεις όμως ξεπερνούν τα όρια της πόλης. Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας Ισότητας και Τρίτης Ηλικίας σε συνεργασία με το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης της ΔΗΚΕΝΙΡ και τον Σύλλογο «Μανώλη Μαζί Μπορούμε» στηρίζουν παιδικά ιδρύματα και το Γηροκομείο Αθηνών. Τα εγκαταλελειμμένα παιδιά που φιλοξενούνται στο Νοσοκομείο Παίδων με εισαγγελική παραγγελία, τα παιδιά του Κέντρου Προστασίας «Η ΜΗΤΕΡΑ» και του Αναρρωτηρίου Πεντέλης και τα παιδιά που νοσούν από καρκίνο και δίνουν τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής τους στο Ογκολογικό Παίδων «Μαριάννα Βαρδινογιάννη» θα χαρούν με τα πασχαλινά δώρα τους. Για ακόμα μια φορά θα καλυφθούν και τα πρωινά γεύματα των τροφίμων στο Γηροκομείο Αθηνών τις Άγιες μέρες του Πάσχα.

Πασχαλινό bazaar Βρεφονηπιακών σταθμών

Πασχαλινό bazaar διοργάνωσε η Διεύθυνση Προσχολικής Αγωγής στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου. Γονείς και προσωπικό μ’αυτή τη δράση στήριξαν τη Στέγη Θηλέων «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» στο Π. Φάληρο που φροντίζει, φιλοξενεί και προστατεύει κακοποιημένα κορίτσια. Τα πασχαλινά καλάθια αγάπης που πρόσφεραν είχαν και χρηματική επιταγή για την κάλυψη των αναγκών του ιδρύματος.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ