Δηλώσεις Πολιτικών & Δημάρχων
Δήμος Χαλανδρίου: “Όλοι με τους πολίτες και ο Χάρης Ρώμας με τους… εργολάβους”
Με αφορμή τις δηλώσεις του επικεφαλής της παράταξης «Χαλάνδρι στο φως», κ. Χάρη Ρώμα, σχετικά με τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό (ΝΟΚ) και την κριτική του στον Δήμο Χαλανδρίου για το κατηγορηματικό «όχι» στα μπόνους δόμησης που προβλέπονται, η διοίκηση του Δήμου αναφέρει τα ο κ. Ρώμας πολεμά την ΚΕΔΕ και την ομόφωνη απόφασή της κατά του ΝΟΚ.
Συγκεκριμένα, η δημοτική αρχή αναφέρει τα εξής:
«Για τρίτη φορά το Συμβούλιο της Επικρατείας, την Πέμπτη 11 Ιουλίου, έκρινε ως αντισυνταγματικά τα μπόνους δόμησης που προβλέπει ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός (ΝΟΚ), παραπέμποντας το θέμα στην Ολομέλεια, δικαιώνοντας και πάλι, τη στάση του Δήμου Χαλανδρίου και σύσσωμης της Αυτοδιοίκησης.
Σύσσωμης… πλην του επικεφαλής της παράταξης «Χαλάνδρι στο φως», Χάρη Ρώμα, ο οποίος την ίδια μέρα, επέλεξε να γίνει ο μόνος «αυτοδιοικητικός» που υπερασπίζεται τον ΝΟΚ, χρησιμοποιώντας τα επιχειρήματα των εργολάβων.
Μάλιστα, ο κ. Ρώμας, ο οποίος ψήφισε λευκό στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία ζητείται αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών με μπόνους δόμησης, επιτέθηκε στη διοίκηση του Δήμου για τη σθεναρή στάση της κατά των διατάξεων, φτάνοντας στο σημείο να ισχυριστεί ότι «πολεμάμε την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων».
Το μόνο που έχουμε να απαντήσουμε στον κ. Ρώμα είναι ότι ο ίδιος πολεμά το ΣτΕ και τις τρεις καταδικαστικές αποφάσεις του.
Πολεμά την ΚΕΔΕ και την ομόφωνη απόφαση της κατά του ΝΟΚ.
Πολεμά τους Δήμους, ακόμα κι αυτούς που διοικούνται από δημάρχους που ανήκουν στον ίδιο πολιτικό χώρο με εκείνον – όπως γειτονικοί στο Χαλάνδρι Δήμοι, οι οποίοι αντιτίθενται σθεναρά στα μπόνους δόμησης, τονίζοντας ότι αυτά θα επιφέρουν την καταστροφή των πόλεων και θα υποβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.
Ο κ. Ρώμας, τελικώς, πολεμά τους πολίτες, υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα των εργολάβων.
Έκαστος εφ’ ω ετάχθη.»
-
Ιλίου3 έτη ago
Με ένα «κλικ» η βεβαίωση για τη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτων (ΤΑΠ) στον Δήμο Ιλίου
-
Κεντρικό Θέμα4 μήνες ago
Καταιγιστικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με 100 υπογραφές
-
Κεντρικό Θέμα4 μήνες ago
ΔΕΘ: Τα 17 μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός
-
Ελλάδα3 έτη ago
Η Ελλάδα δημοφιλέστερη χώρα της Ευρώπης για τις παραλίες της – Τα νησιά που ξεχωρίζουν
-
Ειδήσεις3 εβδομάδες ago
Ποια καταστήματα και σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου
-
Ειδήσεις2 εβδομάδες ago
Προκήρυξη για Προσλήψεις 69 Μόνιμων Υπαλλήλων στην ΕΥΑΘ Α.Ε.
-
Αφιερώματα2 έτη ago
Σεισμός 1999: 23 χρόνια από την ανείπωτη τραγωδία στην Αθήνα- Το χτύπημα του Εγκέλαδου που κόστισε τη ζωή σε 143 ανθρώπους
-
Κεντρικό Θέμα2 εβδομάδες ago
ΣΤΑΣΥ για το συμβάν στον συρμό του ΗΣΑΠ: Στιγμιαίο άνοιγμα και κλείσιμο των θυρών – Αναζητείται το αίτιο