Ελάτε στην παρέα μας

Δήμοι Αττικής

O Τ. Μαυρίδης στην ημερίδα της Περιφέρειας για την ενεργειακή αποδοτικότητα

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην ειδική ημερίδα που πραγματοποίησε την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Αττικής (ΕΥΔΕΠ), στο πλαίσιο της καλύτερης ενημέρωσης των στελεχών της Αυτοδιοίκησης για την υλοποίηση παρεμβάσεων βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας σε δημοτικά κτίρια, βρέθηκε ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης Τάσος Μαυρίδης.

Τις εργασίες της ημερίδα που είχε τίτλο «Εξοικονομώ Εν Δήμω» άνοιξε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης ο οποίος υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό να αξιοποιηθούν τα 25 εκατομμύρια ευρώ, στα οποία ανέρχεται ο συνολικός προϋπολογισμός για δράσεις βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας και κάλεσε όλους του δήμους της Αττικής, σε συνεργασία με τη διαχειριστική αρχή, να προχωρήσουν τις απαιτούμενες διαδικασίες.

Στο πλαίσιο της ημερίδας πραγματοποίησε σύντομο χαιρετισμό και ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Αττικής Γ. Μαρκόπουλος, ενώ η Προϊσταμένη της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ του Τομέα Ενέργειας του ΥΠΕΝ Ιωάννα Νίκου, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για μια σειρά ενεργειών και δράσεων που απαιτείται να υλοποιήσουν για τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας δημοτικών κτιρίων.

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Αντιπεριφερειάρχες Γ. Δημόπουλος και Λ. Κεφαλογιάννη, οι δήμαρχοι Ηρακλείου Ν. Μπάμπαλος, Σαρωνικού Π. Φιλίππου, Πόρου Γ. Δημητριάδης και άλλοι εκπρόσωποι Δήμων.

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης και Γραμματέας της ΠΕΔΑ Τάσος Μαυρίδης δήλωσε σχετικά: «Το ζήτημα της ενεργειακής αναβάθμισης των δημοτικών κτιρίων είναι ένα θέμα το οποίο χρειάζεται να απασχολήσει όλες τις δημοτικές αρχές. Αξίζουν συγχαρητήρια στον κ. Πατούλη και στην Περιφέρεια για την πρωτοβουλία αυτής της εκδήλωσης, ως Δήμοι και ως ΠΕΔΑ, όπως ανέφερε και ο Πρόεδρος μας Γιώργος Μαρκόπουλος θα εργαστούμε για να επιτευχθεί ο στόχος της βιώσιμης και πράσινης Αττικής».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ