Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Νέα Ερυθραία: Απομακρύνθηκε καμουφλαρισμένη κεραία κινητής τηλεφωνίας

Δημοσιεύθηκε

στις

Καμουφλαρισμένη κεραία κινητής τηλεφωνίας, βρισκόταν επί χρόνια εντός καμινάδας στη γωνία Περγάμου και Σκουφά στην Νέα Ερυθραία.

Η εν λόγω κεραία είχε τοποθετηθεί σε κοντινή απόσταση από δύο σχολικά συγκροτήματα με εκατοντάδες μαθητές (2ο-3ο Νηπιαγωγείο και 2ο-3ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας).
Ο Δήμος Κηφισιάς προχώρησε σε αποξήλωσή της, η οποία έγινε με ευθύνη και έξοδα της εταιρίας, μετά τη δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Μάλιστα ο Δήμος αναφέρει ότι χρειάστηκαν αγώνες ετών από τους περιοίκους, το Συνοικιακό Συμβούλιο Εθνικιστών και Αναπήρων Πολέμου καθώς και από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων πάντα σε συνεργασία με τον Δήμο Κηφισιάς, προκειμένου να γίνει η αφαίρεσή της.
Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος παρευρέθηκε ο ίδιος στο Δικαστήριο, όπως άλλωστε έχει κάνει και στο παρελθόν δίπλα στο πλευρό κατοίκων για κεραίες που επηρέαζαν αρνητικά την υγεία των πολιτών, μαζί με τη Δικηγόρο του Δήμου Δήμητρα Λάμπου.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Θωμάκος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η συγκεκριμένη απόφαση είναι πολύ σπάνια καθώς από το 2012 ο νόμος έχει γίνει ιδιαίτερα προστατευτικός για τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας Ευχαριστώ τους 296 συμπολίτες μας που έκαναν παρέμβαση για το θέμα και τους Συλλόγους Γονέων και το Συνοικιακό Συμβούλιο Εθνικιστών και Αναπήρων που με τον αγώνα τους συνέβαλαν αποφασιστικά σε αυτή τη δικαίωση».
Η απόφαση του Πρωτοδικείου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι τα υπάρχοντα από τον Έλληνα νομοθέτη μέτρα, τελικά δεν μπορούν να εξαλείψουν ή να περιορίσουν ικανοποιητικά τον κίνδυνο για την υγεία των ανθρώπων από την καθημερινή έκθεση τους στην ακτινοβολία των κεραιών κινητής τηλεφωνίας. Εξάλλου το αγαθό της υγείας των ανθρώπων είναι ανεκτίμητο και δεν επιδέχεται πειραματισμό ή αντιπαράθεση με αμφίβολα υλικά αγαθά της σύγχρονης τεχνολογίας. Καταλήγοντας πιθανολογεί ότι από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία της συγκεκριμένης κεραίας υπήρχε ο κίνδυνος ρύπανσης του περιβάλλοντος και βλάβης της υγείας των περιοίκων και των μαθητών που φοιτούν στα γειτονικά σχολεία.
Ο Πρόεδρος του Συνοικιακού Συμβουλίου Εθνικιστών και Αναπήρων Πολέμου Κώστας Κουσανάς δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο για την αμέριστη βοήθεια του στο έργο αυτό (υλική αλλά και καθοδηγητική) καθώς και για την καταλυτική κατάθεσή του στο δικαστήριο, τον Δικηγόρο Κώστα Διάκο που έφερε εις πέρας την νομική υπόθεση και κέρδισε το αποτέλεσμα, τους Συλλόγους Γονέων, το Συνοικιακό Συμβούλιο κι όλους όσους βοήθησαν να πετύχουμε το αποτέλεσμα αυτό, με στόχο την αναβάθμιση του συνθηκών ζωής στην συνοικία μας και την προστασία της υγεία όλων μας αλλά κυρίως των παιδιών μας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ