Με βραβείο Μπότση τιμήθηκε ο Δήμος Κηφισιάς [Εικόνες]

0

Από τα χέρια του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος παρέλαβε την ειδική τιμητική διάκριση του Ιδρύματος Μπότση, για τη διάσωση της εμβληματικής Βίλας Μπότση στην Νέα Ερυθραία και την μετατροπή σε κοιτίδα Πολιτισμού.

Ήταν η κορυφαία θεσμική εκδήλωση του ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Βασ. Μπότση, φέτος 36η χρονιά, όπου απονεμήθηκαν τα δημοσιογραφικά βραβεία και οι ειδικές τιμητικές διακρίσεις, στην κατάμεστη αίθουσα της Λέσχης Αξιωματικών (ΛΑΕΔ), την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020. Προσωπικότητες του πολιτικού, πνευματικού και επιχειρηματικού γίγνεσθαι έδωσαν το παρόν.

Η Βίλα Μπότση λειτουργεί πλέον ως πολυχώρος Πολιτισμού με κεντρικό πεδίο την έρευνα και την μελέτη της Μικρασιατικής Ερυθραίας (ΚΕΜΜΕ). Με πρωτοβουλία του Δημάρχου και με επικεφαλής την Πρόεδρο του ΚΕΜΜΕ Έφη Κούτση, ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε η διάσωση της βίλας, που αποτελεί εμβληματικό έργο για το Δήμο, όπως τόνισε στην ομιλία του και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Πάνος Καραγιάννης.

Στην κορυφαία αυτή εκδήλωση για τον Δήμο, η Αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων, δημοσιογράφος Νίνα Ασπασία Βλάχου (κάτοχος βραβείου Μπότση 2000), και η αεικίνητη Πρόεδρος του ΚΕΜΜΕ Έφη Κούτση συνόδεψαν το Δήμαρχο, ενώ εκλεκτοί μπολίτες μας τιμήθηκαν στην εκδήλωση.

Ανώτατη ειδική τιμητική διάκριση έλαβε ο εθνικός ευεργέτης Πάνος Λασκαρίδης, πρόεδρος του ιδρύματος του «Αικατερίνη Λασκαρίδη», για το πνευματικό, πολιτιστικό και φιλεκπαιδευτικό έργο που προσφέρει επί μισό αιώνα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Βραβεία και τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν και στις Κηφισιώτισες δημοσιογράφους Κωνσταντίνα (Τίνα) Σγουροπούλου, Κάτια Μακρή και Εύα Νικολαΐδου.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.