Μεγάλη αποδοχή από τους πολίτες η πρόταση για Δημοτική Αλλαγή του υπ. Δημάρχου Νίκου Χιωτάκη

0

Παρουσία εκατοντάδων πολιτών του Δήμου Κηφισιάς, που πλημμύρισαν τον ιστορικό κινηματογράφο της Κηφισιάς «Μπομπονιέρα», παρουσιάστηκε το πρόγραμμα και οι υποψήφιοι του συνδυασμού +εργαζόμαστε για την πόλη της καρδιάς μας».

Ο επικεφαλής και υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Χιωτάκης επέλεξε για την παρουσίαση ένα χώρο της Κηφισιάς με ιδιαίτερο συμβολισμό, τον Κινηματογράφο «Μπομπονιέρα».

Η παρουσίαση των βασικών προγραμματικών αξόνων αλλά και των υποψηφίων έγινε από τον ίδιο τον κ. Χιωτάκημ ο οποίος τόνισε: «Στο Δήμο Κηφισιάς δεν αξίζει η μετριότητα. Δεν μας αξίζουν οι γεμάτοι λακκούβες, επικίνδυνοι, σκοτεινοί δρόμοι, τα βρώμικα πεζοδρόμια, τα εγκαταλελειμμένα πάρκα, οι ασυντήρητοι ποδηλατοδρόμοι, η ανικανότητα να φτιαχτεί μέσα σε πέντε χρόνια έστω μια νέα σχολική αίθουσα για τα παιδιά μας, η αδυναμία να προσθέσουμε έστω και μια νέα κοινωνική ή αθλητική υποδομή στο Δήμο.

Η παράταξη “+εργαζόμαστε για την πόλη της καρδιάς μας”, έχει δύο προγραμματικές προτεραιότητες.

 1. Τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών στους τομείς:
 • της καθαριότητας, με αξιοποίηση των χρημάτων που πληρώνουν οι συμπολίτες μας, για αγορά νέου εξοπλισμού και οχημάτων, νέων κάδων και εφαρμογή των αρχών της κυκλικής οικονομίας.
 • του πράσινου της πόλης, με πρόγραμμα συγκεκριμένων παρεμβάσεων και νέων φυτεύσεων, συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ.
 • Φωτισμού, με περισσότερο φως σε κάθε δρόμο και κάθε γειτονιά, με νέα φωτιστικά σώματα χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης και μεγάλης φωτιστικής ισχύος, με τη μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης, χωρίς να επιβαρυνθεί ο δημότης ούτε ένα ευρώ.
 • Βελτίωση του οδικού δικτύου, με ασφαλείς, ασφαλτοστρωμένους δρόμους χωρίς λακκούβες με ίδιους πόρους, αλλά και με χρήματα που θα διεκδικήσουμε από την Περιφέρεια Αττικής.
 • εκτεταμένο πρόγραμμα ανακατασκευής των πεζοδρομίων. Θέλουμε ένα Δήμο φιλικό στους πεζούς, στα άτομα με αναπηρία, στις μητέρες που θέλουν να κυκλοφορήσουν με το καροτσάκι τους και σήμερα δεν μπορούν.
 • Προχωράμε τις διαδικασίες μελέτης «Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Κηφισιάς» και ένα Πρόγραμμα «Δωρεάν Στάθμευση» για τους πελάτες των καταστημάτων του κέντρου με αξιοποίηση χώρων του Υπόγειου Χώρου Στάθμευσης της πλατείας Πλατάνου και με επέκταση σχεδίου θέσεων στάθμευσης μονίμων κατοίκων και σε περιοχές εκτός κέντρου, καθώς και ο Σχεδιασμός και υλοποίηση σε συνεργασία με τις Αστικές Συγκοινωνίες δικτύου Ενδοδημοτικής Συγκοινωνίας, είναι η δική μας απάντηση στα προβλήματα κυκλοφορίας της πόλης.
 • Προτεραιότητα η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, αξιοποιώντας τη Δημοτική μας Αστυνομία αλλά και με τη φύλαξη των δημοτικών χώρων και των σχολείων εταιρεία, που θα διενεργεί περιπολίες σε όλο το Δήμο 24 ώρες το 24ωρο.
 1. Δρομολόγηση έργων που θα είναι απαραίτητα σε κάθε γειτονιά του Δήμου. Όπως:
 2. H ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας του Δήμου, με αντιπλημμυρικά έργα σε Νέα Ερυθραία και Νέα Κηφισιά. Και διευθέτηση του ρέματος Κοντοχρήστου.
 3. Η κατασκευή δύο κλειστών προπονητηρίων, σε Ερυθραία και Κηφισιά, νέων αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή Φραγκοπούλου και αναβάθμιση των υπαρχόντων αθλητικών χώρων του Δήμου (Ζηρίνειο)
 4. Η ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης σε Αδάμες, Εργατικές και στο υπολοιπόμενο 20% της Εκάλης.
 5. Η δημιουργία νέων σχολικών μονάδων, με συγκεκριμένες παρεμβάσεις που αφορούν:  Το 1ο Δημοτικό Νέας Ερυθραίας. Την  επέκταση του 1ου Δημοτικού Κηφισιάς. Την  ανέγερση του 9ου και 10 ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς, του 3ου Δημοτικού Ερυθραίας και του 10ου Νηπιαγωγείου Νέας Κηφισιάς.
 6. Η εφαρμογή της μελέτης για διαμόρφωση χώρων πρασίνου και δρόμων ήπιας κυκλοφορίας σε Αλώνια και Κ. Κηφισιά.
 7. Η ολοκλήρωση της ένταξης στο σχέδιο πόλης των υπολοίπων περιοχών της Κάτω Κηφισιάς, της Ν. Ερυθραίας, του Πανοράματος.
 8. Αναβάθμιση και ενίσχυση του δικτύου παιδικών χαρών, σε κάθε δημοτική ενότητα”.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.