Ελάτε στην παρέα μας

Κερατσινίου - Δραπετσώνας

Χ. Βρεττάκος: “Ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας θα πάψει να είναι η πίσω αυλή της Αττικής”

Δημοσιεύθηκε

στις

Αίσιο τέλος είχε για τον δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας η υπόθεση μεταφοράς του σταθμού απορριμμάτων του Δήμου Πειραιά στην περιοχή του Σχιστού.

Ο δήμαρχος Χ. Βρεττάκος με ανάρτηση του ενημέρωσε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε τελικά να αποσύρει την αδειοδότηση του σταθμού απορριμμάτων του Δήμου Πειραιά στην περιοχή του Σχιστού.

Αναλυτικά η ανάρτηση του δημάρχου:

“Ενημερώθηκα από το υπουργείο Περιβάλλοντος ότι η κυβέρνηση αποφάσισε τελικά ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ την αδειοδότηση του σταθμού απορριμμάτων του Δήμου Πειραιά στην περιοχή του Σχιστού. Πρόκειται για μία πολύ θετική εξέλιξη για την πόλη μας.

Θέλω να ευχαριστήσω τους βουλευτές όλων των κομμάτων της Α’ και Β’ Πειραιά, καθώς και τους δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων του Δήμου μας για τη συμβολή τους σε αυτό το θετικό αποτέλεσμα.

Ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας, με τους αγώνες των ανθρώπων του, θα πάψει να είναι η πίσω αυλή της Αττικής.”

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος είχε κατηγορήσει ανοικτά τον δήμο Πειραιά για την προσπάθεια που κατέβαλε να μεταφέρει τα σκουπίδια της πόλης εκτός του δήμου του.

Αναλυτικά η προηγούμενη ανάρτηση του κ. Βρεττάκου:

“Τη Δευτέρα ψηφίζεται στη Βουλή ένα νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Σε αυτό το νομοσχέδιο γίνεται προσπάθεια να αδειοδοτηθεί ως χώρος μεταφόρτωσης απορριμμάτων έκταση στην περιοχή του Σχιστού που βρίσκεται στην ιδιοκτησία του Δήμου Πειραιά. Σε αυτή την έκταση εδώ και πάρα πολλά χρόνια ο Δήμος Πειραιά ήθελε να μεταφέρει μέρος των σκουπιδιών του μακριά από την πόλη του, μέσα στα δικά μας σπίτια.
Αυτό που προσπαθούσε χρόνια να το πετύχει παράνομα έρχεται μέσα από αυτό το νομοσχέδιο να το νομιμοποιήσει.
Απαιτούμε από τους βουλευτές όλων των κομμάτων Α’ και Β’ Πειραιά να μην αφήσουν να περάσει αυτό το περιβαλλοντικό έγκλημα κατά των κατοίκων του Δήμου.
Δηλώνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι το Σχιστό και η πόλη μας δεν θα συνεχίσει να είναι ο οικοδεσπότης όλων των ρυπογόνων δραστηριοτήτων της Αττικής.
Να είναι σίγουροι όσοι αξιοποιώντας το διάστημα της πανδημίας για να δρομολογήσουν σχέδια σε βάρος της πόλης ότι αυτά δεν θα περάσουν.
Ο λαός της πόλης μας μένοντας σπίτι αυτό το δίμηνο υπεράσπισε με κόστος τη Δημόσια Υγεία.
Ο λαός της πόλης μας έχει δείξει ότι βγαίνοντας στους δρόμους όταν χρειαστεί μπορεί και σταματά πολιτικές που πλήττουν την Δημόσια Υγεία.
Αυτό θα γίνει και τώρα.”

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ