Κοινό υπόμνημα Αντιπερειάρχη Πειραιά και Δημάρχων για την αντιμετώπιση του φαινομένου των έντονων οσμών

0

Το πρόβλημα των έντονων οσμών στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά αναδεικνύουν, με υπόμνημά τους, προς τα συναρμόδια Υπουργεία Περιβάλλοντος και Υγείας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης και οι Δήμαρχοι Πειραιά Γιάννης Μώραλης, Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, Κορυδαλλού Σταύρος Κασσιμάτης και Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης.

Στο κοινό υπόμνημα υπογραμμίζεται, μεταξύ άλλων, ότι το φαινόμενο προκαλεί εύλογη ανησυχία στους κατοίκους και «διαταράσσει την ομαλή κοινωνική και οικονομική ζωή της περιοχής, υποβαθμίζει ανεπίτρεπτα την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των εργαζομένων, επιδεινώνει το ήδη επιβαρυμένο περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής».

Γι’ αυτό ζητείται να πραγματοποιηθούν εκτεταμένοι και εξειδικευμένοι έλεγχοιμε τη χρήση των πιο σύγχρονων μέσων, ώστε να εντοπιστεί η πηγή της ρύπανσης και να ληφθούν μέτρα αντιμετώπισης του φαινομένου.

Να σημειωθεί ότι για το θέμα έγινε σήμερα σύσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος στην οποία πήραν μέρος ο αναπληρωτής Υπουργός Σ. Φάμελλος, οι Αντιπεριφερειάρχες Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης και Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου, ο Δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρ. Βρεττάκος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.