40 δέντρα φυτεύτηκαν στην οδό Ελπίδος στην Αγία Παρασκευή

0

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη πράσινη δράση του Δήμου Αγίας Παρασκευής στην οδό Ελπίδος την Κυριακή 24 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, περίπου 40 δενδρύλλια από άγριες δαμασκηνιές, ακακίες, άκαρπες μουριές και λαγκεστρέμιες αντικατέστησαν τα ξερά δένδρα που υπήρχαν στα πεζοδρόμια της συγκεκριμένης οδού.

Μέλη του 3ου Συστήματος Προσκόπων, μέλη της ομάδας “We4all” και εθελοντές, επικουρούμενοι από τη Δημοτική Αρχή και εργαζομένους του Δήμου ανέλαβαν να φέρουν σε πέρας τη φύτευση των νέων δενδρυλλίων, για τα οποία, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς, «ελπίζουμε οι οδηγοί να είναι πιο προσεκτικοί και να μην τα καταστρέψουν! Όσον αφορά αυτούς που βλέπουν τα δέντρα ως εμπόδιο για να παρκάρουν επάνω στο πεζοδρόμιο… ουδέν σχόλιο αυτή την στιγμή!».

Εκτός από τον Δήμαρχο το ενεργό “παρών” έδωσαν η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου Ελένη Δάβαρη, ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Νίκος Παναγόπουλος, η ειδική σύμβουλος για θέματα Πρασίνου Βάνα Ηλιάδου, η πρώην Αντιδήμαρχος Ελευθερία Παπαδοπούλου, η πρώην ειδική σύμβουλος Παρασκευή Ζορμπά και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Γιώργος Κωβαίος.

Σημαντική ήταν και η παρουσία των «Φίλων Ποδηλάτου Αγίας Παρασκευής», οι οποίοι έχουν ορίσει την οδό Ελπίδος ως σημείο εκκίνησης της κυριακάτικης ποδηλατοβόλτας τους.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε μέσα σε κλίμα δημιουργίας, συνεργασίας και θέλησης για την αισθητική αναβάθμιση της περιοχής. Υποστηρικτικοί και ενθαρρυντικοί ήταν και οι κάτοικοι της πόλης σε αυτή την πρώτη δράση του Δήμου.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.