Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Τόκυο 2020: Γράφει ιστορία η Άννα Κορακάκη ως η πρώτη λαμπαδηδρόμος

Δημοσιεύθηκε

στις

Για πρώτη φορά στην ιστορία αποφασίστηκε μια γυναίκα αθλήτρια, και συγκεκριμένα η Ολυμπιονίκης της σκοποβολής, Άννα Κορακάκη, να είναι αυτή που θα πάρει τη Φλόγα από την Πρωθιέρεια στην φετινή Τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία.

Η τελετη θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαρτίου 2020, ενώ σύμφωνα με το lifo.gr, στην ίδια συνεδρίαση όπου επιλέχθηκε η Άννα Κορακάκη,  αποφασίστηκε ότι την Ολυμπιακή Φλόγα στο Παναθηναϊκό Στάδιο, στις 19 Μαρτίου, θα μεταφέρει η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο, Κατερίνα Στεφανίδη, ως τελευταία Λαμπαδηδρόμος επί ελληνικού εδάφους.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος, δήλωσε σχετικά: «Είναι μία ιστορική στιγμή καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία μία αθλήτρια θα είναι πρώτη Λαμπαδηδρόμος. Πιστεύω ότι αυτή την τιμή τη δικαιούται η Αννα Κορακάκη καθώς έχει τιμήσει την ελληνική σημαία και έχει δοξάσει τη χώρα μας, όχι μόνο με τα δύο μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο αλλά και με τις επιτυχίες της και μετά το 2016. Είμαι χαρούμενος, όμως και για την Κατερίνα Στεφανίδη, μία ακόμα καταπληκτική Ελληνίδα αθλήτρια που μεσουρανεί στον παγκόσμιο στίβο και μας κάνει υπερήφανους με τις συνεχόμενες επιτυχίες. Συγχαρητήρια και στις δύο αθλήτριές μας»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ