Ελάτε στην παρέα μας

Βύρωνα

Παρουσιάστηκε το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Βύρωνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Παρουσιάστηκε την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019 στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Νέα Ελβετία» η μελέτη Αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Βύρωνα, από την κα Αικατερίνη Γεωργούλα εκπρόσωπο των ανάδοχων μελετητικών γραφείων.

Η εκδήλωση άνοιξε με εισήγηση του Δημάρχου Βύρωνα, Γρηγόρη Κατωπόδη ο
οποίος τόνισε: “Η ολοκλήρωση του ΓΠΣ του Δήμου μας θεωρείται καθοριστικό
στοιχείο ανάπτυξης της πόλης μας γιατί είναι ο μπούσουλας για το πώς θα εξελιχθεί
σε ορίζοντα εικοσαετίας. Μέσω αυτού καθορίζονται οι αναπτυξιακές προοπτικές, το
περιβάλλον και η ποιότητα ζωής των πολιτών. Το ΓΠΣ αποτελεί ένα πολιτικό
εργαλείο στα χέρια της τοπικής αυτοδιοίκησης για τον σχεδιασμό και την
υλοποίηση των σχεδίων των κατοίκων του Δήμου. Επίσης θα πρέπει να
αντιμετωπίσει τα υπάρχοντα προβλήματα χωρίς να υποκύψει στο πολιτικό κόστος.”

Συνέχισε, λέγοντας επίσης πως “θα πρέπει να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις ανάπτυξης των τεχνολογιών, της καινοτομίας καθώς και προϋποθέσεις τουριστικής ανάπτυξης του Θεάτρου Βράχων, του Κέντρου Μελέτης Χορού 06«Ντάνκαν», του Υμηττού και των Μοναστηριών”, ενώ στάθηκε στη σημασία αξιοποίησης των χώρων των στρατοπέδων, αλλά και στην ανάγκη σωστής προετοιμασίας εν όψει του νέου Μετρό που πρόκειται να διέλθει από την πόλη.

Αφού παρουσιάστηκε η πρώτη φάση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου ακολούθησε συζήτηση στην οποία συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι, Μ. Καραγιάννης, ο οποίος συντόνιζε τη συζήτηση, ο Δ. Κόκκαλης, ο Χρ. Σπυρόπουλος, Κ. Αγγέλης και Λ. Κλωνάρη. Εκ μέρους των Δημοτικών παρατάξεων παραβρέθηκαν οι επικεφαλής: Χρ. Γώγος (Νέα Εποχή Βύρωνα), Μ. Μπαντής (Μαζί για τον Βύρωνα), Α. Σωτηρόπουλος (Δημοτική Κίνηση Πολιτών
Δύναμη Ελπίδας), Β. Σάρολα (Πρωτοβουλία Πολιτών Βύρωνα), Α. Μαυρόπουλος (Ριζοσπαστική Κίνηση Βύρωνα) και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι.

Μετά από την παρουσίαση συνεχίζεται η διαβούλευση επί του ΓΠΣ έως τις 22 Νοεμβρίου 2019. Οι φορείς και οι δημότες μπορούν μέχρι τότε να καταθέσουν τις απόψεις τους εγγράφως στο πρωτόκολλο του Δήμου Βύρωνα (οδός Καραολή και Δημητρίου 36-44, Τ.Κ. 16233, προς την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ