Ελάτε στην παρέα μας

Βύρωνα

“Περιοδεία” στο Βύρωνα για το Γιώργο Πατούλη – Αυτοψία στα εκτελούμενα έργα της πόλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη και τον Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Γιώργο Δημόπουλο, είχε ο δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης στο δημαρχείο της πόλης, προκειμένου να συζητήσουν την πορεία των έργων που εκτελούνται και προγραμματίζονται στο Βύρωνα με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.

Πιο συγκεκριμένα συζήτησαν:

  • για το αντιπλημμυρικό έργο σε Καρέα & Ηλιούπολη (αρχίζει άμεσα η εκτέλεση του και στον Καρέα)
  • τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης του Δημαρχείου και του 1ου Γυμνασίου- Λυκείου Βύρωνα, που βρίσκονται σε εξέλιξη με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Περιφέρειας Αττικής 2014-20
  • τη διάνοιξη τους οδού Τμώλου και τη διαμόρφωση κόμβου(Τμώλου & Βοσπόρου)
  • για την ανάπλαση των Προσφυγικών του Καρέα που ολοκληρώθηκε πέρσι και χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής

Ακόμη, συζητήθηκε επίσης εκτενώς η χρηματοδότηση της ανάπλασης και αναβάθμισης του Δημοτικού Σταδίου Βύρωνα, για το οποίο ο κ. Πατούλης δεσμεύτηκε ότι μπορεί να προχωρήσει άμεσα η αντικατάσταση του χλοοτάπητα και του στίβου (ταρτάν), γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά: «πρέπει οι αθλητικές εγκαταστάσεις να είναι ασφαλείς τόσο για τους αθλητές αλλά και για τους αθλούμενους». Ο κ. Πατούλης στάθηκε επίσης ιδιαίτερα στην κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων που όπως τόνισε: «αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα για την Περιφέρεια καθώς σχετίζονται άμεσα με την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους».

 

 

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Γιώργος Δημόπουλος σημείωσε: «Επισκεφθήκαμε σήμερα τον προσφυγικό Δήμο του Βύρωνα ένα δήμο που αναβαθμίζει ενεργειακά τα σχολικά και δημόσια κτήρια προκειμένου να γίνουν πιο σύγχρονα και λειτουργικά και τις αθλητικές εγκαταστάσεις για να μπορούν να αθλούνται με ασφάλεια τα παιδιά και οι ενήλικες».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Βύρωνα ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και τον Αντιπεριφερειάρχη Γ. Δημόπουλο για την επίσκεψη και τη συμβολή της Περιφέρειας στα έργα που προγραμματίζονται και εκτελούνται στο Δήμο Βύρωνα με στόχο να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών.

Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης ο Αλέξανδρος Καλογερόπουλος Διευθυντής Τεχνικών έργων της Περιφέρειας Αττικής, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Μιχάλης Καραγιάννης, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών, Δημήτρης Κόκκαλης και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Νέας Γενιάς Λεμονιά Κλωνάρη.

 

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης με τον Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Γιώργο Δημόπουλο και το κλιμάκιο της Περιφέρειας, συνοδευόμενοι από τον δήμαρχο Γρηγόρη Κατωπόδη και τον αντιδήμαρχο Μιχάλη Καραγιάννη, επισκέφθηκαν τα Προσφυγικά του Καρέα, το Δημοτικό Στάδιο Βύρωνα και το 1ο Γυμνάσιο- Λύκειο Βύρωνα.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ