Ελάτε στην παρέα μας

Δήμοι Αττικής

Εργαστήριο «Μαθαίνω να επισκευάΖΩ!» στην Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην 64η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς στις 12 Μαΐου 2018 μεταξύ 17:00 – 21:00 και στις 13 Μαΐου 2018 μεταξύ 10:00-14:00 στο Περίπτερο 16, ειδικοί τεχνικοί θα είναι διαθέσιμοι να επιδιορθώσουν δωρεάν όλες τις επισκευάσιμες ηλεκτρικές – ηλεκτρονικές συσκευές.

Οι εταίροι του έργου LIFEReWeee προσκαλούν τους επισκέπτες της Έκθεσης να φέρουν από το σπίτι τις χαλασμένες συσκευές τους, για επισκευή: τοστιέρες, καφετιέρες, ηλεκτρικές σκούπες, ηλεκτρικά σίδερα και οποιαδήποτε άλλη χαλασμένη ηλεκτρική συσκευή. Είναι πολύ πιθανό να επισκευαστεί και, όπως ενημερώνουν οι εταίροι, φυσικά δωρεάν.

Κατά την παραλαβή της ηλεκτρικής συσκευής προς έλεγχο από τους τεχνικούς θα παραδίδεται στους επισκέπτες που την προσκόμισαν, κουπόνι για δωρεάν καφέ – αναψυκτικό από το παρακείμενο αναψυκτήριο της έκθεσης μέχρι την επισκευή της.

Προωθώντας την επιδιόρθωση, το έργο LIFEReWeee έχει σκοπό να συμβάλει στη μείωση του όγκου από ηλεκτρικά απόβλητα που παράγουμε. Σήμερα, πετάμε μεγάλες ποσότητες ηλεκτρικών συσκευών, ακόμα και εκείνες που θα μπορούσαν εύκολα να ξαναχρησιμοποιηθούν μετά από μια απλή επισκευή. Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι έχουν ξεχάσει ότι πολλές συσκευές μπορούν σχετικά εύκολα να επιδιορθωθούν και να παραταθεί η ζωή τους.

Επίσης, στο πλαίσιο του έργου LIFEReWeee έχει αναπτυχθεί μία συνεργατική διαδικτυακή πλατφόρμα με σκοπό την προσφορά ή ανταλλαγή Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΗΗΕ) που δεν τον χρειαζόμαστε πια ή την απόκτηση προσφερόμενου ΗΗΕ. Η πλατφόρμα θα παρουσιάζεται από τους εταίρους του έργου τις ημέρες που θα διεξαχθεί το Εργαστήριο «Μαθαίνω να επισκευάΖΩ!».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ