Ελάτε στην παρέα μας

Δήμοι Αττικής

Εγγραφείτε στα τμήματα του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Λαυρεωτικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Λαυρεωτικής, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης ξεκινούν τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Λαυρεωτικής, στο οποίο θα υλοποιηθούν προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις Εθνικής και Τοπικής Εμβέλειας.

Στο Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Λαυρεωτικής θα δημιουργηθούν σε πρώτη φάση τμήματα με τα ακόλουθα προγράμματα στις παρακάτω Κοινότητες:

A. Στην Κοινότητα Λαυρεωτικής (Λαύριο)

  • Συμβουλευτική σε εξειδικευμένα θέματα (σχολικός εκφοβισμός, διαδίκτυο, πρόληψη εξαρτήσεων, διατροφή κλπ) – 25 ώρες
  • Ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Social Media) – 25 ώρες
  • Διαμόρφωση και διακόσμηση εσωτερικών χώρων – 25 ώρες

Β. Στην Κοινότητα Κερατέας

  • Συμβουλευτική σε εξειδικευμένα θέματα (σχολικός εκφοβισμός, διαδίκτυο, πρόληψη εξαρτήσεων, διατροφή κλπ) – 25 ώρες
  • Ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Social Media) – 25 ώρες
  • Νέες Τεχνολογίες στην Τρίτη Ηλικία – 25 ώρες

Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες ανεξαρτήτως χώρας καταγωγής, ηλικίας και μόρφωσης, καθώς και μέλη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.

Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης με επίδειξη του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου του υποψήφιου.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα υποβάλλονται αντίστοιχα στα Γραφεία Πρωτοκόλλου Λαυρίου και Κερατέας. Για την Κοινότητα Αγ. Κωνσταντίνου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται αντίστοιχα σε όποια από τις δύο κοινότητες (Λαύριο, Κερατέα) νομίζουν ότι θα μπορούν να παρακολουθούν πιο εύκολα τα σχετικά τμήματα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ