Ελάτε στην παρέα μας

Δήμοι Αττικής

Ο Δήμος Χαλανδρίου τίμησε το Σώμα Εθελοντών σε μια ξεχωριστή εκδήλωση

Δημοσιεύθηκε

στις

Με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Εθελοντισμού οργανώθηκε εκδήλωση τιμής στα μέλη του Σώματος Εθελοντών Χαλανδρίου που επί 25 χρόνια δίνουν το παράδειγμα της αλληλεγγύης και της προσφοράς στον συνάνθρωπο και στην πόλη.

Την σημασία του Εθελοντισμού για την κοινωνικη συνοχή και την αλληλεγγύη στην εποχή του διαδικτύου υπογράμμισε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου καθηγητής Γεράσιμος Λυμπεράτος, ενώ οι πρώην δήμαρχοι Κώστας Παττακός, Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος και Γιώργος Κουράσης επαίνεσαν τη δράση του Σώματος Εθελοντών Χαλανδρίου που υπήρξε πρωτοπόρο και πρότυπο για άλλους δήμους.

Συγκίνηση προκάλεσε η Κική Σαλκιτζόγλου που είχε την ιδέα για την ίδρυση του Σώματος το 1994 και υπήρξε η πρώτη του Συντονίστρια, λέγοντας ότι οι πολίτες που συγκρότησαν τις ομάδες του, εμφορούνταν από αγάπη για τον συνάνθρωπο και την πόλη, με ανιδιοτέλεια και ανεξαρτησία από πολιτικές ή άλλες πεποιθήσεις.

Η σημερινή Συντονίστρια του Σώματος και εντεταλμένη δημοτική Σύμβουλος Χαλανδρίου Ευγενία Κατούφα τόνισε ότι οι πρωτοπόροι αυτοί εθελοντές έδωσαν το μήνυμα οτι η ζωή έχει μεγαλύτερη αξία όταν κάποιος/α μοιράζεται τις γνώσεις και τον χρόνο του και θέτει τα ταλέντα του στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σέργιος Γκάκας, ο επικεφαλής της παράταξης “Χαλάνδρι ορίζοντας 2023” Μάνος Κρανίδης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Αγγελής, Θεοδώρα Αλεξανδρή και Γιάννης Αντωνιάδης. Τις λεπτομέρειες για τις δράσεις του Σώματος Εθελοντών Χαλανδρίου παρουσίασαν τα στελέχη του Γιάννης Κεφαλληνός, Γιώργος Κυριακίδης, Ελμα Μασούλα, Δήμητρα Μπαβαβέα, Αλέκα Ανδρεΐκου, Αφροδίτη Χατζηγεωργίου και Λίτσα Βελούτσου.

Την εκδήλωση πλαισίωσε η χορωδία Τρίτης Ηλικίας του Δήμου Χαλανδρίου, υπό τη διεύθυνση της Ρίας Θεοδώρου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ