Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Οι παραλίες του Ωρωπού εξοπλίστηκαν με ναυαγοσωστικά παρατηρητήρια

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Ωρωπού απέκτησε επτά υπερσύγχρονες ναυαγοσωστικές βάσεις – παρατηρητήρια κατά μήκος των ακτών της επικράτειας του συνολικής έκτασης 32 χιλιομέτρων.

Οι παραλίες του Δήμου Ωρωπού που εγκαταστάθηκαν οι ολοκληρωμένες μονάδες ναυαγοσωστικής κάλυψης είναι:
  • Παραλία Πηγαδάκια Χαλκουτσίου με 1 πύργος
  • Παραλία Μαρκοπούλου με 2 πύργοι
  • Παραλία Αγκώνα Καλάμου με 2 πύργοι
  • Παραλία Κέντρο Καλάμου με 1 πύργος
  • Παραλία Βλιχάδα Καλάμου με 1 πύργος
Τα παρατηρητήρια στελεχώθηκαν με έμπειρο και καταρτισμένο προσωπικό που φέρει όλες τις νόμιμες αδειοδοτήσεις ναυαγοσωστικής.
Τα επτά παρατηρητήρια τέθηκαν ήδη σε λειτουργία και θα λειτουργούν σε καθημερινή βάση μέχρι 30 Σεπτεμβρίου από τις 10:00 έως 18:00 συμπεριλαμβανομένων Κυριακών και αργιών.
Είναι πλήρως εξοπλισμένα με τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει σωστικό σκάφος με την ένδειξη «Rescue Boat» με μπλε και πορτοκαλί απόχρωση καθώς και τζετ σκι.
Επίσης σε κάθε ναυαγοσωστικό παρατηρητήριο υπάρχει διαθέσιμος απινιδωτής, ναυαγοσωστικά μέσα όπως σωσίβια, σανίδα διάσωσης, σωστικός σωλήνας, πτυσσόμενο ή πλωτό φορείο, φορητό φαρμακείο και υλικά Πρώτων Βοηθειών, ισοθερμικές κουβέρτες, μάσκες, βατραχοπέδιλα, καταδυτικό μαχαίρι, πινακίδες σήμανσης, αδιάβροχος φακός, κιάλια κ.α.
Ο υπεύθυνος ναυαγοσώστης μεριμνά για τη συντήρηση του εξοπλισμού, την οριοθέτηση των χώρων και των παραλιών, ενώ ο γενικός συντονισμός από θαλάσσης και ξηράς γίνεται από επόπτη – συντονιστή. Κάθε παρατηρητήριο διαθέτει βιβλίο συμβάντων και αναφορών.
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ