Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Καλοκαίρι έργων στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής – Νέα σχέδια και παρεμβάσεις

Δημοσιεύθηκε

στις

“Απασχολημένες” θα είναι τον Αύγουστο οι υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου Αττικής με δράσεις και έργα που σκοπεύουν να κάνουν την πόλη κάθε ημέρα και καλύτερη.

Από τη μεγάλη προσπάθεια για την απόκτηση του Κτήματος Φιξ, τις καλοκαιρινές εργασίες στα σχολεία, μέχρι τις καλοκαιρινές αποδράσεις στο δημοτικό σινεμά, αυτές οι μέρες είναι γεμάτες για τη δημοτική αρχή και τις δημοτικές υπηρεσίες.

 

Εξελίξεις για την απόκτηση του Κτήματος Φιξ

Μετά την κήρυξη της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης, ο Δήμος όρισε τον τρόπο χρηματοδότησης για να καταβληθεί η αποζημίωση για την αγορά των 27 στρεμμάτων του Κτήματος Φιξ μέσα στο χρονικό πλαίσιο που ορίζει ο Νόμος και έτσι να κάνει πράξη ένα όραμα δεκαετιών για όλους τους κατοίκους της πόλης: το Κτήμα Φιξ να ανοίξει επιτέλους τις πόρτες του ως ένα μεγάλο πάρκο Πολιτισμού και Ιστορίας. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος, επιδιώκει να συναντηθεί το συντομότερο, ακόμα και μέσα στον Αύγουστο, με τους υπουργούς Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη, και Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, για να διερευνηθεί εάν υπάρχει πρακτική βάση στις καινούργιες προθέσεις που έχουν εκφράσει να συνεισφέρουν στην προσπάθεια που κάνει ο Δήμος ή ισχύουν όσα είχαν αναφέρει στις έγγραφες απαντήσεις τους στην Βουλή τον Φεβρουάριο ότι το ζήτημα της αγοράς του Κτήματος δεν είναι στις αρμοδιότητές τους. Είτε με τον έναν, είτε με τον άλλο, πάντως, γίνονται προσπάθειες να επισπευσθούν οι διαδικασίες και έτσι, εάν όχι στα τέλη του μήνα, στις αρχές του φθινοπώρου να γίνει το επόμενο βήμα που θα φέρει τον Δήμο και τους δημότες πιο κοντά στο Κτήμα Φιξ.

 

“Ξέμπλεξε” και προχωρά η ανακαίνιση των σεισμόπληκτων σχολείων

Μετά από προσπάθειες μηνών, ο Δήμος κατάφερε να ξεμπλέξει από τον γραφειοκρατικό και διαδικαστικό μαραθώνιο ώστε να προχωρήσει στην ανακαίνιση των τριών σεισμόπληκτων σχολείων της πόλης, του 1ου Γυμνασίου, του 4ου και του 5ου Δημοτικού. Αυτό που απομένει είναι η, από μέρα σε μέρα, τυπική έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκησης Αττικής του διαγωνισμού για την ανάδειξη του εργολήπτη ώστε να μπουν μπροστά οι εργασίες. Επισημαίνεται ότι , το προηγούμενο διάστημα συνετέθησαν οι απαιτούμενες μελέτες και “έτρεξαν” οι περαιτέρω διαδικασίες με χρήματα που εξασφάλισε ο Δήμος από την Περιφέρεια Αττικής, τα οποία θα καλύψουν το κόστος των εργασιών στα σχολεία. Οι δε εργασίες δεν αφορούν μόνο την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε ο σεισμός αλλά μια συνολική ανακαίνιση των σχολικών κτιρίων ώστε να γίνουν πιο ασφαλή και λειτουργικά για τα παιδιά.

 

 

Καλοκαιρινές παρεμβάσεις σε όλα τα σχολεία της πόλης

Όπως κάθε καλοκαίρι εργασίες συντήρησης, επιδιόρθωσης και ανακαίνισης, μικρές και μεγάλες, γίνονται σε όλα τα σχολεία της πόλης. Βαψίματα, μονώσεις, αλλαγές υποδομής και παρεμβάσεις σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους είναι καθημερινή εικόνα στα σχολικά κτίρια του Δήμου αυτή την περίοδο ώστε να είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους μαθητές στο πρώτο κουδούνι του Σεπτεμβρίου.

 

Ολοκληρώνεται η ενεργειακή αναβάθμιση δύο ακόμα σχολείων

Δίνοντας συνέχεια στη διαρκή εκστρατεία της ενεργειακής αναβάθμισης του συνόλου των σχολείων του Ηρακλείου, ξεκίνησαν από την Άνοιξη και ολοκληρώνονται σχετικές παρεμβάσεις σε ακόμα δύο σχολικά κτίρια: το 3ο Δημοτικό και το 6ο Γυμνάσιο. Νέες μονώσεις, καινούργια παράθυρα και πόρτες, όπως και σύστημα ψύξης – θέρμανσης είναι τα κυριότερα που άλλαξαν στα δύο αυτά σχολεία, για να πάρουν σειρά τα επόμενα στον επόμενο γύρο αναβαθμίσεων: το 13ο Δημοτικό, το 6ο Δημοτικό και το 9ο Νηπιαγωγείο.

 

Συνεχίζεται η αγορά ελεύθερων χώρων

Ακόμη, συνεχίζονται οι προσπάθειες για αγορά κάθε προσφερόμενου ελεύθερου χώρου προκειμένου να δημιουργηθούν περισσότερες κοινόχρηστες εκτάσεις πρασίνου για τους δημότες και να αυξηθεί το ισοζύγιο του οξυγόνου στην πόλη. Αυτές τις ημέρες ο Δήμος καταθέτει πρόταση χρηματοδότησης στο Πράσινο Ταμείο για την απαλλοτρίωση τριών ακόμα τέτοιων εκτάσεων στα όρια του Δήμου. Πρόκειται για συστοιχία οικοπέδων στις διασταυρώσεις των οδών: Αυγής & Πλαπούτα, Πρ. Λόφου, Διστόλου & Μαινάλου, Παπανούτσου & Ανθ. Γαζή, για τα οποία είχε αρθεί η παλαιότερη δέσμευση και, πλέον, ήταν υποψήφια για οικοδόμηση.

Καίριο βήμα για τη μετατροπή του γηπέδου Τυφώνα σε κλειστό

Μέσα στις ημέρες αναμένεται η επίσημη δημοσίευση σε Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης η αλλαγή του χαρακτηρισμού του οικοδομικού τετραγώνου του γηπέδου της οδού Πολυτεχνείου, γνωστού ως γήπεδο Τυφώνα, από χρήση ανοικτού χώρου άθλησης σε κλειστό γυμναστήριο. Είναι ένα καίριο βήμα στην προσπάθεια που κάνει ο Δήμος για να μετατρέψει το εν λόγω γήπεδο σε κλειστό ώστε να προσθέσει ακόμα έναν τέτοιο, απαραίτητο, χώρο στις αθλητικές υποδομές της πόλης. Με την αλλαγή της χρήσης, η δημοτική αρχή, με χρήματα που εξασφάλισε από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, προχωρά στην σύνταξη των απαιτούμενων μελετών. Μόλις αυτές ολοκληρωθούν σκοπεύει να διεκδικήσει κονδύλι χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Αττικής ώστε να μπουν μπροστά και αυτά καθ’ αυτά τα έργα της μετατροπής του γηπέδου Τυφώνα σε κλειστό.

 

 

Τα καλοκαιρινά ραντεβού συνεχίζονται στη “Νοσταλγία”

Και βέβαια, ο δημοτικός θερινός κινηματογράφος, Νοσταλγία, συνεχίζει και τον Αύγουστο τις προβολές του με ταινίες για μικρούς και μεγάλους στην καλύτερη αυλή της πόλης. Λίγα μέτρα από τον σταθμό ΗΣΑΠ Ηράκλειο, στην διασταύρωση των οδών Κέας και Τερψιχόρης, ο “Νοσταλγία” περιμένει κάθε βράδυ τους φίλους του καλού σινεμά στα καθιερωμένα καλοκαιρινά τους ραντεβού.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ