Ελάτε στην παρέα μας

Υγεία

Μεγάλη συμμετοχή στη δράση μέτρησης οστικής πυκνότητας του Δήμου Ωρωπού

Δημοσιεύθηκε

στις

O Δήμος Ωρωπού στo πλαίσιo εφαρμογής προγραμμάτων προληπτικής ιατρικής σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας, διοργάνωσε από την 31η Ιανουαρίου έως την 9η Φεβρουαρίου 2022 δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας, με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης .

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στην περιφέρεια του Δήμου Ωρωπού και εξετάστηκαν συνολικά 311 Γυναίκες και 37 Άντρες.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα διαγνώστηκαν 103 γυναίκες με οστεοπενία και 11 γυναίκες με οστεοπόρωση.
Η υλοποίηση του Προγράμματος Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας σημείωσε και φέτος επιτυχία με τις γυναίκες του Δήμου μας να ανταποκρίνονται ικανοποιητικά. Αγκάλιασαν με ενθουσιασμό και μεγάλο ενδιαφέρον το πρόγραμμα, αφού μέσω αυτού τους προσφέρθηκε μια σημαντική και συγχρόνως ΔΩΡΕΑΝ εξέταση στα πλαίσια του προληπτικού προγραμματισμού τους για την οστεοπόρωση.
Η οστεοπόρωση από την πλευρά της συμπτωματολογίας, είναι συνήθως αθόρυβη, ιδίως στα αρχικά στάδια της. Αυτό έχει σαν συνέπεια την καθυστερημένη διάγνωση. Υπό αυτή την προϋπόθεση πρέπει να αντιμετωπίζεται έγκαιρα πριν εκδηλώσει συμπτώματα, για τον λόγο αυτό η πρόληψη της είναι πολύ σημαντική.
ΓΙΑΣΗΜΑΚΗΣ: ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΜΑΣ
Ο Δήμαρχος Ωρωπού Γεώργιος Γιασημάκης δήλωσε: “Ο Δήμος Ωρωπού με το ΚΕΠ Υγείας του και ως μέλος του ΕΔΔΥΠΠΥ, εκτιμώντας την εξαιρετική συμβολή του Δικτύου σε θέματα δημόσιας υγείας των πολιτών, προσπαθεί να υλοποιεί όσον τον δυνατόν περισσότερα από τα προγράμματα του ΕΔΔΥΠΠΥ και να συμβάλει στην διάδοση της βασικής ιδέας του Δικτύου, για την προαγωγή και την πρόληψη της Δημόσιας Υγείας. Θέλω να επισημάνω την άριστη συνεργασία που είχαμε με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας και να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στα στελέχη του για το δημιουργικό του έργο. Η πρόληψη δεν είναι έργο μόνο των ειδικών, αλλά αποτελεί υπόθεση όλων μας και αποτελεί πρώτη προτεραιότητα στον δήμο μας με στόχο να συμβάλουμε όλοι για τη διατήρηση της υγείας και της ποιότητας ζωής».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ