Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Ο Συνοικισμός Χαλανδρίου «μεταμορφώθηκε» από 16 καλλιτέχνες

Δημοσιεύθηκε

στις

Η έκθεση «Remembering Remembered» ολοκληρώθηκε με 16 καλλιτέχνες να δημιουργούν και να εκθέτουν τα έργα τους στις αυλές, στους δρόμους, στα πεζοδρόμια και σε μαγαζιά της περιοχής του Συνοικισμού Χαλανδρίου.

Στόχος των εικαστικών παρεμβάσεων ήταν η εμπλοκή των καλλιτεχνών με τον τοπικό πληθυσμό, αφού το στήσιμο της έκθεσης πραγματοποιήθηκε σε δημόσιους χώρους της περιοχής, ώστε να δημιουργηθεί ένας ενεργός διάλογος με τους κατοίκους της.
Το ενδιαφέρον από τους κατοίκουες του Συνοικισμού για την έκθεση ήταν μεγάλο, καθώς δέχτηκαν αυτή την πρόκληση των «διαφορετικών και παράξενων έργων» και τα ένταξαν από την πρώτη στιγμή μέσα στην κοινότητά τους. Αγκάλιασαν αυτή τη δράση και μάλιστα τη βοήθησαν με τις ερωτήσεις και τους προβληματισμούς τους.


Η κ. Φαίη Τζανετουλάκου, ιστορικός τέχνης δήλωσε χαρακτηριστικά μέσα από το κείμενό της στον κατάλογο της έκθεσης: «Το μεγάλο στοίχημα της τέχνης είναι πως μέσα από μικρές κοινότητες οι καλλιτέχνες προσεγγίζουν έννοιες όπως η αποκέντρωση από τη Μητρόπολη, η εντοπιότητα, η ταυτότητα, όπως και μια σειρά από δίπολα με δυναμικές μεταξύ τους σχέσεις: φυσικό περιβάλλον και αστικό τοπίο, παγκοσμιότητα και παγκοσμιοποίηση, δήμος και άτομο, κέντρο και έκκεντρο, έξω και έσω, μνήμη και λήθη».
Η έκθεση διήρκησε δύο Σαββατοκύριακα και δέχθηκε το ενδιαφέρον πολιτών από πολλές περιοχές της Αθήνας, οι οποίοι επισκέφθηκαν τα στενά του Συνοικισμού ια να ανακαλύψουν, μέσα από το ειδικά σχεδιασμένο έντυπο της έκθεσης, τα διασκορπισμένα έργα των καλλιτεχνών, ενώ πολύ ενδιαφέρουσες ήταν οι συζητήσεις που εξελίχθηκαν στους δρόμους, στο πάρκο, στις αυλές και στα μαγαζιά.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ