Ελάτε στην παρέα μας

Υγεία

Ολοκληρώθηκε ο δωρεάν προληπτικός έλεγχος για την οστεοπόρωση στον Δήμο Χαλανδρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας “Πεταλούδα”, σε συνεργασία με τον Δήμο Χαλανδρίου και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, διοργάνωσαν εκδήλωση για την οστεοπόρωση, στην οποία πλήθος κόσμου προσήλθε για να εξεταστεί.

Ειδικότερα, στις 23 Μαΐου 2024 πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε πάνω από 75 άτομα όλων των ηλικιών υπό την ιατρική επίβλεψη της κας Λάσπα Ελένης, Ενδοκρινολόγου στα ΚΑΠΗ του Δήμου Χαλανδρίου.

Όλες οι εξετάσεις εκπονήθηκαν με βάση τα μέτρα προστασίας που νομοθετούνται, τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων, όπως κάθε φορά επικαιροποιούνται και ισχύουν.

Ο αντιδήμαρχος Υγείας και Προστασίας Τρίτης Ηλικίας, Δρ. Ιωάννης Λαδόπουλος, υποσημείωσε την μεγάλη σημασία που έχει η πρόληψη για τους πολίτες κάθε ηλικίας καθώς τα προβλήματα υγείας γίνονται πολύ εύκολα χρόνια και οι ασθενείς μπορούν να χάσουν την καλή ποιότητα ζωής τους.

Η κα Μέµη Τσεκούρα, πρόεδρος του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας “Πεταλούδα”, δήλωσε: «Στην 20ετή δράση του συλλόγου, έχουμε προσφέρει αδιάκοπα και µε τον απαιτούμενο σεβασμό στους ασθενείς και στους συμπολίτες µας τις υπηρεσίες µας, είτε αυτοί βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στις πιο απομονωμένες περιοχές και αυτό είναι κάτι που σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε, γιατί για εμάς σημασία έχει η ποιότητα ζωής του πολίτη. Σας προσκαλώ να αδράξετε την ευκαιρία ύπαρξης του συλλόγου µας και να επωφεληθείτε από αυτή καθώς και να στηρίξετε τις δράσεις του».

Τονίστηκε η αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου

Ο πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ, κ. Γιώργος Πατούλης, τόνισε την αξία του προσυμπτωματικού ελέγχου και δήλωσε: «Με δράσεις, όπως η συγκεκριμένη, το Δίκτυο συμβάλλει στη προάσπιση της υγείας των πολιτών. Η οστεοπόρωση μάς αφορά όλους. Δεν προκαλεί συμπτώματα και για αυτό συνήθως διαγιγνώσκεται  σε προχωρημένο στάδιο που οδηγεί σε κατάγματα. Με σύμμαχο την Τοπική Αυτοδιοίκηση, και συγκεκριμένα σε συνεργασία με τον Δήμο Χαλανδρίου, αναδεικνύεται η σημασία της πρόληψης της υγείας. Η προσέλευση των δημοτών ήταν μεγάλη και αυτό μας ικανοποιεί ιδιαιτέρως και μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε το έργο μας, μέσα από τα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου».

Οι τοπικές αρχές, οι επιστήμονες και η οργανωτική επιτροπή έδωσαν την υπόσχεση να επαναλάβουν ακόμη μεγαλύτερες δράσεις και στο μέλλον.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ