Σημαντικό βήμα για την ενεργειακή αναβάθμιση των Δημοτικών κτιρίων και των σχολικών μονάδων του Δήμου Χαϊδαρίου

0

Την Τρίτη 5 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής με βασικό θέμα να προγραμματιστεί η ενεργειακή αναβάθμιση των Δημοτικών Κτιρίων και των Σχολικών Μονάδων του Δήμου Χαϊδαρίου, με την τοποθέτηση συστημάτων θέρμανσης με φυσικό αέριο.

Στη συνάντηση, το Δήμο εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Κώστας Σταθάς και η Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας Γιώτα Παναγιωτάκου. Εκ μέρους της Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής παρευρέθηκε στη συνάντηση ο Διευθυντής Ανάπτυξης Υποδομών κ. Ιωάννης Ντρούκας.

Στη συζήτηση, όπως ήταν φυσικό, εξετάστηκε διεξοδικά η δυνατότητα σύνδεσης δημοτικών κτηρίων και σχολείων της πόλης μας στο δίκτυο φυσικού αερίου της εταιρείας. Οι συνδέσεις θα γίνονται Δωρεάν και ο Δήμος θα προχωρήσει σταδιακά στην αντικατάσταση όλων των καυστήρων στις υποδομές του. Αποτέλεσμα της σύνδεσης με το δίκτυο θα είναι η αναβάθμιση της ενεργειακής απόδοσης των υφιστάμενων υποδομών και παράλληλα την οικονομικότερη διαχείρησή τους.

Άμεσα η αντικατάσταση θα προχωρήσει στις περιοχές που υπάρχει δίκτυο φυσικού αερίου. Σταδιακά θα ξεκινήσει η επέκταση  του δικτύου σε περιοχές που δεν υπάρχει, ώστε να εξυπηρετηθούν τόσο οι πολίτες όσο και τα δημοτικά κτήρια.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.