Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Σημαντικό βήμα για την ενεργειακή αναβάθμιση των Δημοτικών κτιρίων και των σχολικών μονάδων του Δήμου Χαϊδαρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Τρίτη 5 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής με βασικό θέμα να προγραμματιστεί η ενεργειακή αναβάθμιση των Δημοτικών Κτιρίων και των Σχολικών Μονάδων του Δήμου Χαϊδαρίου, με την τοποθέτηση συστημάτων θέρμανσης με φυσικό αέριο.

Στη συνάντηση, το Δήμο εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Κώστας Σταθάς και η Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας Γιώτα Παναγιωτάκου. Εκ μέρους της Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής παρευρέθηκε στη συνάντηση ο Διευθυντής Ανάπτυξης Υποδομών κ. Ιωάννης Ντρούκας.

Στη συζήτηση, όπως ήταν φυσικό, εξετάστηκε διεξοδικά η δυνατότητα σύνδεσης δημοτικών κτηρίων και σχολείων της πόλης μας στο δίκτυο φυσικού αερίου της εταιρείας. Οι συνδέσεις θα γίνονται Δωρεάν και ο Δήμος θα προχωρήσει σταδιακά στην αντικατάσταση όλων των καυστήρων στις υποδομές του. Αποτέλεσμα της σύνδεσης με το δίκτυο θα είναι η αναβάθμιση της ενεργειακής απόδοσης των υφιστάμενων υποδομών και παράλληλα την οικονομικότερη διαχείρησή τους.

Άμεσα η αντικατάσταση θα προχωρήσει στις περιοχές που υπάρχει δίκτυο φυσικού αερίου. Σταδιακά θα ξεκινήσει η επέκταση  του δικτύου σε περιοχές που δεν υπάρχει, ώστε να εξυπηρετηθούν τόσο οι πολίτες όσο και τα δημοτικά κτήρια.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ