Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Ολοκληρώθηκαν οι δημαιρεσίες στο Δήμο Φυλής

Δημοσιεύθηκε

στις

Ομόφωνα εκλέχθηκε το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου από τα μέλη του, κατά τη διάρκεια των δημαιρεσιών της δημοτικής περιόδου 2024-2028, το απόγευμα της Δευτέρας 8 Ιανουαρίου 2024, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Στη διαδικασία προήδρευσε, εκ του νόμου, η πρώτη σε σταυρούς προτίμησης, στις εκλογές της 08-10-2023, Δημοτική Σύμβουλος Ελένη Λιάκου.

 

Από την παράταξη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ του Δημάρχου Χρήστου Παππού εκλέχθηκε ο Πρόεδρος Γεώργιος Αντωνόπουλος, από τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ της Αγγελικής Παπαδάτου ο Αντιπρόεδρος Νικόλαος Κατσιγιάννης και από την ΑλλάΖΟΥΜΕ του Χρήστου Ρούσσα ο Γραμματέας Διονύσιος Βλάχος.

 

Ομόφωνα εκλέχθηκαν και τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής, ενός νέου συλλογικού οργάνου στο οποίο συμπυκνώθηκαν οι αρμοδιότητες της Οικονομικής Επιτροπής, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και της Εκτελεστικής Επιτροπής. Από την πλειοψηφία Πρόεδρος θα είναι ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς και τακτικά μέλη οι Γεώργιος Αβράμης, Αθανάσιος  Σχίζας, Μιχαήλ Οικονομάκης και Νικόλαος Χατζητρακόσιας και αναπληρωματικά οι νέοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νικόλαος Σοπίδης και Μιχαήλ Καλογερόπουλος. Από τη μειοψηφία τακτικά μέλη εκλέχθηκαν οι Αγγελική Παπαδάτου και Χρήστος Ρούσσας και αναπληρωματικό ο Ευάγγελος Παπαπαναγιώτου.

 

Στις ομιλία του ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς  απηύθυνε ευχές για το νέο έτος και για δημιουργική πενταετία, αλλά και  μήνυμα ενότητας. Τόνισε ότι στην συλλογική προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος όλοι έχουν θέση και ρόλο. «Ο Δήμος έχει μπει σε δυναμική τροχιά κι αυτό το γνωρίζουμε εμείς, οι συνδημότες μας , αλλά και οι εκτός Δήμου», κατέληξε.

 

 

 

 

Από την πλευρά της η Αγγελική Παπαδάτου έδωσε το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει η παράταξή της και πρόσθεσε ότι η μόνη διαφορά που μπορεί να υπάρξει μεταξύ των δημοτικών συμβούλων είναι η οπτική από την οποία βλέπουν τα προβλήματα, ενώ ο Χρήστος Ρούσσας αρκέστηκε να ευχηθεί σε όλους καλή θητεία.

 

Ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Αντωνόπουλος είναι οδοντίατρος,  εκλέγεται από το 2014 και έχει διατελέσει Αναπλ. Δήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής.

Η θητεία του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημοτικής Επιτροπής θα διαρκέσει επί δυόμιση χρόνια, δηλαδή μέχρι την 30-06-2026.

 

Τέλος, την πίτα του Δημοτικού Συμβουλίου ευλόγησε ο πατήρ Τίτος Χρήστου, ο οποίος παρέλαβε το πρώτο κομμάτι της, που ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς αφιέρωσε στην Εκκλησία, στην Ιερά Μητρόπολη, στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Αθηναγόρα και σε όλους τους κληρικούς και λαϊκούς που συνδράμουν το έργο της Μητρόπολης.  Ο Χρήστος Παππούς έκοψε, επίσης, κομμάτι από την πίτα για τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων Αγγελική Παπαδάτου και Χρήστο Ρούσσα, για όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, για τον Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών Θεόδωρο Συρινίδη και για τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Πάρνηθας (ΣΥΝΠΑ) Βασίλειο Λαζάρου.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ