Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Δήμος Φυλής – Κορωνοϊός: Drones για να ελέγχουν συνοικίες που κατοικούν Ρομά [εικόνες]

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε μια ριζοσπαστική κίνηση προχώρησε ο δήμος Φυλής προκειμένου να ελέγξει τις συνοικίες που κατοικούν και Ρομά, επιστρατεύοντας μέχρι και drones ώστε να διασφαλιστούν όσο το δυνατό καλύτερα τα περιοριστικά μέτρα των μετακινήσεων που έχει επιβάλει η κυβέρνηση.

Τα 20 και πλέον κρούσματα κορωνοϊού στον οικισμό Νέα Σμύρνη στη Λάρισα, έχουν θέσει σε συναγερμό την δημοτική Αρχή Φυλής, καθώς η τήρηση μέτρων ασφάλειας σε τοποθεσίες που κατοικούν Ρομά δεν είναι δα και το πιο εύκολο πράγμα κόσμο.

Ειδικά στον συγκεκριμένο δήμο που φιλοξενεί μεγάλους πληθυσμούς Ρομά, καθώς οι τελευταίοι παραδοσιακά αποδεικνύουν την συνειδησιακή τους αποστροφή σε οποιαδήποτε έξωθεν επιβολή μέτρων.

Ο δήμαρχος Χρήστος Παππούς με ανάρτηση του στο Facebook γνωστοποίησε την συνεργασία του με τις αστυνομικές Αρχές, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι για να υπάρχει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα των κινήσεων τους, επιστρατεύτηκε μέχρι και drone το οποίο αναλαμβάνει την επιτήρηση των περιοριστικών μέτρων από αέρα.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=525567201440415&id=233915170605621

Παράλληλα μικτά κλιμάκια ΕΛ.ΑΣ και της Δημοτικής Αστυνομίας κάνουν καθημερινούς ελέγχους ενώ η κίνηση στους δρόμους των συνοικιών ελέγχεται όπως προαναφέραμε και με drones.

Την ίδια στιγμή η δημοτική Αστυνομία συνεχίζει την ενημέρωση των δημοτών χρησιμοποιώντας μεγάφωνα, με τα οποία των καλεί να εφαρμόσουν απαρέγκλιτα, την οδηγία «Μένουμε Σπίτι».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ