Ελάτε στην παρέα μας

Αθηναίων

Στην «Αθηναϊκή Ενεργειακή Συμμαχία» εντάχθηκε ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην «Αθηναϊκή Ενεργειακή Συμμαχία» εντάχθηκε ο Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού. Ειδικότερα, την περασμένη Παρασκευή 24 Μαΐου 2024, ο δήμαρχος, Χαράλαμπος Μπονάτσος, υπέγραψε το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας με τον δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα.

Πρωταρχικός στόχος της συνεργασίας που αναπτύσσεται (συμμετέχουν 16 δήμοι) είναι η μείωση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας, αφού η «Συμμαχία» θα έχει τη δυνατότητα να διαπραγματευτεί την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος ως μεγάλος εμπορικός πελάτης, ενώ αναμένεται να μειώσει τις δαπάνες των δήμων για αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Εφόσον υλοποιηθεί η παραγωγή πράσινης ενέργειας με ανταγωνιστικό κόστος από ανανεώσιμες πηγές (ΑΠΕ), οι πρώτοι ωφελούμενοι θα είναι τα ευάλωτα νοικοκυριά σε κάθε δήμο, έτσι ώστε να μειωθεί δραστικά η ενεργειακή φτώχεια που πλήττει μεγάλο τμήμα του πληθυσμού σε πολλές περιοχές.

Η ένταξη του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού στη Συμμαχία αναμένεται να φέρει πολλαπλά οφέλη μέσα από τη δημιουργία σύγχρονων, πράσινων και φιλόξενων περιοχών για τους κατοίκους και τους επισκέπτες τους.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ