Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Συνάντηση δημάρχου Αμαρουσίου, Θ. Αμπατζόγλου με Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Ν. Παπαθανάση

Δημοσιεύθηκε

στις

Ζωτικής σημασίας ζητήματα που αφορούν την τοπική κοινωνία και την ανάπτυξη της πόλης έθεσε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, στον αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκο Παπαθανάση, κατά τη συνάντηση που είχαν στο Δημαρχείο Αμαρουσίου τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2024.

Ο  κ. Αμπατζόγλου, μετά το θερμό καλωσόρισμα στον κ. Υπουργό και τους συνεργάτες του, ανέπτυξε τα πέντε μεγάλα και ουσιώδη ζητήματα για το Μαρούσι την τρέχουσα περίοδο που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε:

  1. Στο ζήτημα του χώρου της Κεραμικής μετά την προκήρυξη διαγωνισμού για την πώλησή του από το ΕΤΑΔ. Όπως ανέφερε η Κεραμική αποτελεί διεθνές τοπόσημο και είναι συνυφασμένο με την ιστορία του Αμαρουσίου και ο Δήμος θα δώσει μάχη για να τον κρατήσει. Ζητήσαμε να αναβληθεί ο διαγωνισμός, και ζητάμε μία πρόσκληση από το Πράσινο Ταμείο για την απόκτηση εμβληματικών κτιρίων, ώστε να συνεχίσει να αποτελεί σημείο πολιτιστικής αναφοράς.
  2. Στην εκκρεμότητα που υπάρχει στην πρόταση σύμπραξης του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την ανέγερση Γυμνασίου και Λυκείου.
  3. Στην πρόταση Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ), προκειμένου να ενταχθεί στην ΟΧΕ του Βόρειου Τομέα, γεγονός που είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για τις τοπικές κοινωνίες και ολόκληρο το Βόρειο Τομέα, όπως επισήμανε.
  4. Στο ζήτημα της ολοκλήρωσης της δημοπράτησης του ρέματος Σαπφούς, το οποίο αποτελεί ένα τεράστιο έργο και από το οποίο εξαρτώνται μία σειρά από αντιπλημμυρικά έργα για τη θωράκιση της πόλης.
  5. Στο θέμα του Οίκου Τυφλών, ώστε, είτε να περιέλθει στο Υπουργείο Οικονομικών, είτε στο Δήμο Αμαρουσίου και να αξιοποιηθεί για αντίστοιχο κοινωνικό σκοπό.

Οι κ.κ. Αμπατζόγλου και Παπαθανάσης συμφώνησαν να υπάρξει ένα νέο ραντεβού για μία περισσότερο διεξοδική συζήτηση επί των θεμάτων αυτών μετά τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Κω/νος Ρώτας, Επαμεινώνδας Γαρδέλης, Γιάννης Ιωαννίδης, Ελένη Λέκκα, Ρένα Χαλιώτη και η γενική γραμματέας του Δήμου Μαίρη Γαλαζούλα.

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ