Ελάτε στην παρέα μας

Επιχειρήσεις

Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού: Τα μέτρα στήριξης της τοπικής επιχειρηματικότητας

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλοθέης – Ψυχικού προχώρησε σε μέτρα ελάφρυνσης για τη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων λόγω της δυσχερούς κατάστασης που έχει δημιουργήσει η πανδημία.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται, λαμβάνοντας υπόψη τον οικιστικό χαρακτήρα του Προαστίου και το σεβασμό προς το Περιβάλλον, καθώς και το γεγονός ότι δεν υπάρχει κοινόχρηστος χώρος για όλα τα καταστήματα, το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα πως η επέκταση τραπεζοκαθισμάτων στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου δεν είναι εφικτή και παράλληλα δεν συνάδει με τη φυσιογνωμία του.

Παράλληλα αντιλαμβανόμενο την οικονομική συγκυρία που βιώνουν οι πληττόμενες επιχειρήσεις και θέλοντας να σταθεί στο πλευρό της τοπικής επιχειρηματικότητας, αποφάσισε:

  • Τη μείωση 40% στο ετήσιο τέλος κοινοχρήστων χώρων και τελών καθαριότητας και φωτισμού, που αφορά τα καταστήματα και τους μη στεγασμένους χώρους (μηδενική χρέωση στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού για διάστημα 4 μηνών)
  • Τη μείωση 40% στο ετήσιο τέλος κοινοχρήστων χώρων η οποία αφορά μόνο τους πληττόμενους ΚΑΔ που ανέπτυσσαν τραπεζοκαθίσματα σε κοινόχρηστο χώρο τα προηγούμενα έτη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ