Ελάτε στην παρέα μας

Επιχειρήσεις

Γ. Πατούλης: “Θα στηρίξουμε τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα με στοχευμένες παρεμβάσεις”

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι τρόποι στήριξης και ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρηματιών που βλέπουν τα έσοδά τους να έχουν μειωθεί εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Πρόεδρο Σ. Καφούνη και μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου ενημέρωσε τον κ. Πατούλη πως το οικονομικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις κυρίως του εμπορικού κέντρου της Αθήνας είναι ασφυκτικό, επισημαίνοντας πως λόγω και της έλλειψης τουριστών η εμπορική κίνηση έχει πέσει κατακόρυφα.

«Απευθύνουν κραυγή αγωνίας και το κλίμα αβεβαιότητας αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο» ανέφερε ο κ. Καφούνης, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζονται κινήσεις στήριξης. Σε αυτό το πλαίσιο ζήτησε από τον Περιφερειάρχη να εξετάσει το ενδεχόμενο να δίνει τη δυνατότητα σε εμπόρους του παραδοσιακού τουριστικού κέντρου της Αθήνας, όπως είναι η Πλάκα και το Μοναστηράκι, να ανοίγουν τα καταστήματά τους όλες τις Κυριακές του χρόνου, επισημαίνοντας ότι υπάρχει και σχετική πρόβλεψη του νόμου.

Ο κ. Πατούλης αφού υπογράμμισε τη βούλησή του να στηρίξει τους επιχειρηματίες, δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει το αίτημα και θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, εντός του προβλεπόμενου νομοθετικού πλαισίου. «Συμμεριζόμαστε απόλυτα την αγωνία και τα προβλήματα των επιχειρηματιών. Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε σε παρεμβάσεις, εντός νομοθετικού πλαισίου, που αφενός θα συμβάλλουν στην οικονομική ανακούφιση των εμπόρων και στη διατήρηση των θέσεων εργασίας και αφετέρου στην οικονομικών επανεκκίνηση του παραδοσιακού-τουριστικού εμπορικού μας κέντρου», τόνισε.

Παράλληλα ανέφερε πως η Περιφέρεια προγραμματίζει τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων ΕΣΠΑ, ενώ υπογράμμισε πως θα δοθεί έμφαση στην τουριστική προβολή της Αττικής, στο πλαίσιο της επικοινωνιακής εκστρατείας, που ήδη έχει εξαγγείλει η Περιφέρεια.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος, ο Διευθυντής του Εμπορικού Συλλόγου Σ. Αντωνίου, ο Ταμίας του Συλλόγου Ν. Γιαννόπουλος, το μέλος του ΔΣ Γ. Μιχαλόπουλος και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Τουριστικών Περιοχών της Αθήνας Θ. Βλάρας.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ