Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Εγκρίθηκε το έργο επισκευής του γηροκομείου «Η Ανάστασις» της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, κ. Θανάσης Αυγερινός εισηγήθηκε την έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Επισκευή, ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση του γηροκομείου «Η Ανάστασις».

Στην εισήγησή του ο κ. Αυγερινός επεσήμανε ότι το έργο είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής έτους 2020 καθώς και στον Προϋπολογισμό οικ. έτους 2020 και έχει συνολικό προϋπολογισμό 400.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Αντικείμενο της παρούσας σύμβασης είναι η εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών για την υλοποίηση του έργου για λογαριασμό της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής με χρηματοδότηση και υλοποίηση από την Περιφέρεια Αττικής, ενώ αντικείμενο του έργου είναι η επισκευή και ενεργειακή αναβάθμιση – εν μέρει και αισθητική – των όψεων του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου καθώς και η διαμόρφωση του ακαλύπτου – εσωτερικής πλατείας του.

Σκοπός του έργου είναι η προώθηση του φιλανθρωπικού και κοινωνικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής. Το Γηροκομείο έχει δυναμικότητα 48 κλινών και εξυπηρετεί ηλικιωμένους ανεξαιρέτως του τόπου κατοικίας τους. Το έργο της επισκευής και ενεργειακής αναβάθμισης θα αναβαθμίσει το Γηροκομείο και αισθητικά, προσφέροντας καλύτερο περιβάλλον για τους τροφίμους και τους εργαζόμενους σε αυτό.

Το έργο θα δημοπρατηθεί και θα εκτελεστεί από την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, σύμφωνα με τη μελέτη και σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για τα δημόσια έργα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ