Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης στον Δήμο Σαρωνικού: Το Green City στο ΓΕΛ Αναβύσσου

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε μαθήτριες και μαθητές σχολείων του Δήμου Σαρωνικού συνεχίζονται προκειμένου η μαθητική κοινότητα να ενημερωθεί και να εξοικειωθεί με την βιώσιμη διαχείριση απορριμμάτων και τη σταδιακή μετάβαση στην κυκλική οικονομία. Μετά την επίσκεψη της Περιβαλλοντικής ομάδας του 2ου και του 1ου  ΓΕΛ Καλυβίων στο Δημαρχείο του Δήμου μας και την επιμόρφωσή τους για την ανακύκλωση, την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, Κινητό Πράσινο Σημείο (φορτηγάκι) του προγράμματος The Green City στάθμευσε στο ΓΕΛ Αναβύσσου, ύστερα από πρόσκληση του δημάρχου Σαρωνικού Δημήτρη Παπαχρήστου και της Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Κυκλικής Οικονομίας, Ακριβής Καρούμπαλη.

Περίπου 100 μαθήτριες και μαθητές, από τις 10:00 μέχρι τις 11:00, ενημερώθηκαν από την Ακ. Καρούμπαλη για τα σχέδια διαχείρισης απορριμμάτων του Δήμου μας και συμμετείχαν σε δράση του προγράμματος The Green City, της Περιφέρειας Αττικής. Κατά τη διάρκεια της δράσης  οι μικροί πολίτες είχαν την ευκαιρία να επιμορφωθούν για τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθείται ώστε τα ανακυκλώσιμα υλικά να οδηγούνται προς αξιοποίηση.

Τα παιδιά διατύπωσαν σειρά ερωτήσεων αναφορικά με την διαχείριση των βιοαποβλήτων και την κομποστοποίηση, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αποδεικνύοντας ότι έχουν σαφή εικόνα για τη σημαντικότητα της διαλογής των απορριμμάτων στην πηγή.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ