Ελάτε στην παρέα μας

Νήσοι Νομού Αττικής

Στη Σαλαμίνα ολοκληρώθηκε ο κύκλος Δράσεων Ανακύκλωσης για Δημοτικά Σχολεία της ΠΕ Νήσων

Δημοσιεύθηκε

στις

Στη Σαλαμίνα παρευρέθηκε με αφορμή την ολοκλήρωση του κύκλου Δράσεων Ανακύκλωσης για Δημοτικά Σχολεία της ΠΕ Νήσων η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κα. Θεοδωρακοπούλου Βασιλική .

Οι εν λόγω δράσεις διοργανώθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος Green City της Περιφέρειας Αττικής.

Οι δράσεις είχαν ως πρώτο προορισμό τη Σαλαμίνα και επτά (7) δημοτικά σχολεία του νησιού :
01/06/2022 Δημοτικό Σχολείο Αμπελακίων
02/06/2022 Δημοτικό Σχολείο Βασιλικών
03/06/2022 Δημοτικό Σχολείο Σεληνίων
07/06/2022 1ο Δημοτικό Σχολείο Σαλαμίνας
08/06/2022 5ο Δημοτικό Σχολείο Σαλαμίνας
10/06/2022 2ο Δημοτικό Σχολείο Σαλαμίνας
14/06/2022 Δημοτικό Σχολείο Παλουκίων.

Στόχος ήταν η επαφή των παιδιών με την ανακύκλωση και τα οφέλη της μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες που οργανώθηκαν από το εξειδικευμένο προσωπικό του προγράμματος αλλά και η άμεση επαφή με τη λειτουργία των ειδικών κάδων.

Η Αντιπεριφερειάρχης στις δηλώσεις της τόνισε τα εξής :

«Ήταν μεγάλη μας χαρά που καταφέραμε να οργανώσουμε αυτές τις δράσεις ως αποχαιρετιστήριο καλοκαιρινό δώρο στους μικρούς μας φίλους, προσφέροντας τους γνώσεις οικολογίας και προστασίας του περιβάλλοντος.
Τα παιδιά μας γεμάτα ενθουσιασμό για το παιχνίδι της Ανακύκλωσης έδωσαν νέα αξία στα ανακυκλώσιμα υλικά γνωρίζοντας τη λειτουργία των κάδων αλλά κυρίως μαθαίνοντας να αγαπούν, να σέβονται και να φροντίζουν το περιβάλλον.
Ευχαριστούμε πολύ τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά για την συμβολή της, τους διευθυντές και το διδακτικό προσωπικό, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και όλους τους γονείς για την άψογη συνεργασία! Για όσα σχολεία δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας, η δράση θα συνεχιστεί από τη νέα σχολική χρονιά για όλα τα σχολεία των δήμων της ΠΕ Νήσων.»

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ