Ελάτε στην παρέα μας

Περιβάλλον

Εργασίες καθαρισμού και αποψίλωσης βλάστησης στην Ανατολική Αττική

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αποψίλωσης ξερής και χλωρής βλάστησης για πρόληψη πυρκαγιών, καθαρισμού ερεισμάτων, καθώς και συντήρησης πρασίνου σε οδούς αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής για το έτος 2022, στο πλαίσιο υπογραφής σχετικής σύμβασης από την Περιφέρεια Αττικής στο τέλος Απριλίου, συνολικού προϋπολογισμού 96.583,97 ευρώ (με ΦΠΑ).

Οι εργασίες καθαρισμού ξεκίνησαν μετά την έκδοση σχετικής άδειας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την έκδοση άδειας από την Τροχαία ενώ στις υποχρεώσεις της αναδόχου εταιρείας είναι να ολοκληρώσει τις εργασίες σε χρονικό διάστημα 2,5 μηνών από την υπογραφή της σύμβασης και να εκτελέσει τους καθαρισμούς άλλες δύο φορές έως το τέλος του έτους.

Σήμερα, σύμφωνα με τις οδηγίες του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αυγερινός βρέθηκε για επίβλεψη των εργασιών στην Λ. Σπάτων – Αρτέμιδος στο ύψος της διασταύρωσης με την οδό Σταμούλη, όπου συνεργείο εκτελούσε εργασίες καθαρισμού και αποψίλωσης με κατεύθυνση προς Αρτέμιδα. Εργασίες έχουν ήδη πραγματοποιηθεί εκατέρωθεν των οδικών αξόνων στο Πόρτο Ράφτη, καθώς και στη Λ. Μαραθώνος, από τον Σταυρό Αγίας Παρασκευής μέχρι και τον Τύμβο στο Μαραθώνα, σημεία στα οποία θα ξαναπεράσει συνεργείο για τον καθαρισμό και των νησίδων.

Τις επόμενες μέρες οι εργασίες θα συνεχιστούν εντατικά και στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, σε περιοχές όπως η Παιανία, τα Σπάτα και η Αρτέμιδα, με αποψιλώσεις βλάστησης και εύφλεκτης ύλης από νησίδες, πρανή και ερείσματα εκατέρωθεν των οδικών αξόνων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αυγερινός είπε σε δήλωσή του: «Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι καθαρισμοί και οι αποψιλώσεις ξερής και χλωρής βλάστησης σε όλες τις οδούς αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής. Η Περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα και με τις εντολές του Περιφερειάρχη μας Γιώργου Πατούλη, διενεργεί όλες τις αναγκαίες εργασίες που έγκεινται στην αρμοδιότητά της στο πλαίσιο της πρόληψης και προς αποτροπή των κινδύνων εκδήλωσης πυρκαγιών. Όλοι, φορείς και πολίτες, θα πρέπει να ενεργούμε με γνώμονα την εξάλειψη των κινδύνων πυρκαγιάς στο βαθμό που μας αναλογεί. Στο σημείο αυτό, να επισημάνουμε την αναγκαιότητα καθαρισμού των οικοπέδων από τους ιδιοκτήτες τους και να υπενθυμίσουμε ότι ο καθαρισμός θα πρέπει να διενεργείται σε απόσταση τουλάχιστον 3 μέτρα από τα κτίσματα».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ