Ελάτε στην παρέα μας

Περιβάλλον

Προχωρά η κατασκευή του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων στην Ανατολική Αττική

Δημοσιεύθηκε

στις

“Πράσινο φως” δόθηκε για την κατασκευή του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) και Υποθαλάσσιου Αγωγού Διάθεσης των Δήμων Ραφήνας-Πικερμίου και Σπάτων Αρτέμιδος.

Ειδικότερα, η ΕΥΔ ΕΠ Περιφέρειας Αττικής (Διαχειριστική Αρχή) προχώρησε στην προέγκριση των τευχών της διακήρυξης, αλλά και της διαδικασίας δημοπράτησης του έργου συνολικού προϋπολογισμού 110 εκ. €, με τη συγχρηματοδότηση του ΕΣΠΑ 2014-2020 και ειδικότερα του Ταμείου Συνοχής.
Η σημασία του νέου αυτού έργου, δικαιούχος του οποίου είναι η ΕΥΔΑΠ Α.Ε., είναι διπλή. Καταρχάς, θα συνεισφέρει καθοριστικά στην προστασία του περιβάλλοντος μιας περιοχής με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος και πλούσιο οικοσύστημα. Επιπροσθέτως, θα συμβάλει αποτελεσματικά στη σταδιακή εξάλειψη των προστίμων που έχουν επιβληθεί στη χώρα από το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, λόγω της καθυστέρησης στην κατασκευή κατάλληλων συστημάτων αποχέτευσης στους οικισμούς Β’ Προτεραιότητας (οικισμούς με πληθυσμό άνω των 15.000 κατοίκων).
Η εν λόγω εργολαβία αποτελεί την 4η στη σειρά διαδικασία δημοπράτησης που προεγκρίνει η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Αττικής για λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ ΑΕ και αναφορικά με την αποχέτευση και επεξεργασία – διάθεση λυμάτων των Δήμων Ραφήνας-Πικερμίου και Σπάτων-Αρτέμιδος. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι μέσα σε λίγους μόνο μήνες, με συστηματικές ενέργειες και συνεργασίες, εξασφαλίστηκε η έγκριση του μεγάλου έργου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και παράλληλα η δημοπράτηση εργολαβιών που αγγίζουν τα 300 εκ. €. Ειδικότερα το εν λόγω ΚΕΛ αποτελεί το μεγαλύτερο έργο βιολογικού καθαρισμού που δημοπρατείται στην παρούσα φάση σε εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο, δυναμικότητας 135.000 ισοδύναμων κατοίκων.
Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ