Ελάτε στην παρέα μας

Περιστερίου

Έκθεση αφιερωμένη στην Ελληνική Επανάσταση στο Δημαρχείο Περιστερίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Περιστερίου φιλοξενεί την αξιόλογη έκθεση «Η Ελληνική Επανάσταση με τον Χρωστήρα και την Πένα Φιλελλήνων Ζωγράφων και Περιηγητών», από την 1 έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2021, στην αίθουσα τελετών (α’ όροφος) του Δημαρχιακού Μεγάρου, με την υποστήριξη του ΑΣΔΑ.

«200 χρόνια επαναφοράς σε μνήμες, μοναδικού ιστορικού μεγαλείου, Ελλάδας και αυθεντικών Ελλήνων», τονίζει στο μήνυμά του, ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης, προσθέτοντας: «Αλλά και της ανείπωτης περηφάνιας μας, για τον ουρανό, τη θάλασσα, τον αέρα και το φως της Ελλάδας, της ελευθερίας και της ιστορίας μας».

Επιμελητής της έκθεσης ο καθηγητής στην Ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Μάνος Στεφανίδης. Περιλαμβάνει έργα τέχνης από τη μεγάλη συλλογή του Γιώργου Κωστόπουλου, με έργα κυρίως των φιλελλήνων ζωγράφων Karl Krazeisen, Adam Friedel, Peter Von Hess κ.α.

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά, εκτός αργιών, από 1 έως 31 Δεκεμβρίου, ώρες 10:00 – 14:00 & 17:00 – 20:30.

H είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, στο πλαίσιο τήρησης των μέτρων προστασίας και περιορισμού της πανδημίας. Λόγω των μέτρων υγειονομικού χαρακτήρα, επιτρέπεται συγκεκριμένος αριθμός ατόμων μέσα στο χώρο.

Ειδικά, για τις ομαδικές επισκέψεις (σχολεία, συλλόγους και φορείς), έχει δημιουργηθεί ειδική πλατφόρμα προκράτησης μέσα από το σύνδεσμο www.depadp.gr/booking Πληροφορίες στο τηλ. 2105779914, e-mail: [email protected]

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ