Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Λαμπερές παρουσίες στα εγκαίνια της Ανωτέρας Σχολής Υποκριτικής «Τεχνών Εκατό»

Δημοσιεύθηκε

στις

Στη στοά του ιστορικού κτιρίου «Μέγαρο Έβδομης Τέχνης» Ακαδημίας 09-100 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Ανωτέρας Σχολής Υποκριτικής «Τεχνών Εκατό».

Στα εγκαίνια παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, ανταποκρινόμενος στην τιμητική πρόσκληση του Προέδρου του D group Δρ. Δημήτρη Δερπάνη και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Λάκη Λαζόπουλου. Να σημειωθεί ότι η άδεια της σχολής φέρει την υπογραφή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη.
Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν εκτός από τον Περιφερειάρχη, μεταξύ άλλων,ο βουλευτής και π. Υπουργός Γ. Κουμουτσάκος, η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Μαίρη Βιδάλη, η Ανιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μαρία Κουρή, ο Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) Σπύρος Μπιμπίλας, ο Προέδρος του Ερυθρού Σταυρού κ. Αυγερινός, η βουλευτής της ΝΔ Α. Μονογιού, η πρόεδρος του κινήματος TAKE ME HOME Αθηνά Τρανούλη, η σύμβουλος του Περιφερειάρχη σε θέματα Αθλητισμού Χ. Γαλανοπούλου, πλήθος ηθοποιών και καλλιτεχνών.
Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης με αφορμή τα εγκαίνια αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο που μπορεί να έχει ο πολιτισμός και η τέχνη στην ενδυνάμωση της κοινωνίας και μάλιστα σε δύσκολες περιόδους όπως αυτή της πανδημίας.
Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει την Τέχνη και τους ανθρώπους του πολιτισμού. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στη σχολή Τεχνών Εκατό. Έχω επισημάνει πολλές φορές ότι ο Πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια, αλλά αναγκαίο συστατικό του ευ ζην για κάθε δημοκρατική κοινωνία. Με βάση αυτή τη φιλοσοφία θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις σε κάθε προσπάθεια που έχει θετικό πρόσημο στο πολιτισμό και την ενίσχυση της τέχνης. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που η άδεια λειτουργίας της σχολής φέρει τη δική μου υπογραφή και είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξουν σημαντικές κοινές συνεργασίες στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που προγραμματίζουμε».
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ