Ελάτε στην παρέα μας

Περάματος

Συνάντηση Κεραμέως – Λαγουδάκη στο Υπουργείο Παιδείας

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμαρχος Περάματος κ. Γιάννης Λαγουδάκης συναντήθηκε με την Υπουργό Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στη συνάντηση τέθηκαν ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Παιδείας και σχετίζονται με τη λειτουργία των σχολείων της πόλης, μεταξύ των οποίων και την απόφαση της κυβέρνησης να προτυποποιήσει το ΕΠΑΛ Περάματος. Ο Δήμαρχος Περάματος επεσήμανε στην κα Κεραμέως πως στην ως άνω απόφαση είναι αντίθετοι όλοι οι αρμόδιοι φορείς, η ΕΛΜΕ, ο σύλλογος διδασκόντων, οι γονείς, οι μαθητές, αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο Περάματος, παραδίδοντας ιδιοχείρως την εν λόγω ομόφωνη απόφαση, η οποία ωστόσο δεν ελήφθη υπ’ όψιν από το Υπουργείο Παιδείας.

Η κα Κεραμέως επέμεινε στον σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας, παρά το γεγονός πως με την υπάρχουσα μορφή του, αποκλείονται μαθητές της πόλης από ένα κτίριο που ανήκει ιδιοκτησιακά στο Δήμο Περάματος, ο οποίος μάλιστα είναι υπεύθυνος για την συντήρησή του. Η Υπουργός Παιδείας προέβαλλε ως επιχείρημα την επιχορήγηση του ΕΠΑΛ από το Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και την αύξηση του αριθμού των εισακτέων, με τη δημιουργία μίας πρόσθετης δομής στην περιοχή.

Ο κ. Γιάννης Λαγουδάκης ξεκαθάρισε στην Υπουργό Παιδείας πως δεν θα επιτρέψει τον αποκλεισμό των μαθητών της πόλης από την εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά θα υπερασπιστεί το δικαίωμά τους να επιλέξουν το σχολείο στο οποίο επιθυμούν να φοιτήσουν, σε αρμονία και με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Περάματος, προτρέποντας την Υπουργό να διορθώσει την αδικία σε βάρος των παιδιών του Περάματος.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο βουλευτής Β’ Πειραιά κ. Δημήτρης Μαρκόπουλος, η Αντιδήμαρχος Παιδείας κα Γιώτα Βοϊδονικόλα, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Δημήτρης Στάθης και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κ. Γιώργος Βούτσινος, ο οποίος έχει από πλευράς Υπουργείου την ευθύνη διαχείρισης της προτυποποίησης του ΕΠΑΛ Περάματος.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ