Ελάτε στην παρέα μας

Πεντέλης

Όσα έγιναν στη σύσκεψη του Σ.Τ.Ο. στο Δήμο Πεντέλης στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πεντέλης, υπό την Δήμαρχο Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, στην αίθουσα του Δημοτικού Καταστήματος Πεντέλης. 

Στη συνεδρίαση έγινε ενημέρωση για τα μέτρα που έχουν ληφθεί καθώς και για αυτά που είναι σε εξέλιξη για να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή ετοιμότητα ενόψει της πολύ επικίνδυνης προσεχούς αντιπυρικής περιόδου. Επίσης έγινε αναφορά σε θέματα που αφορούν στην ενημέρωση του κοινού για τη λήψη μέτρων πρόληψης από κινδύνους που προέρχονται από δασικές πυρκαγιές.

Ειδικότερα στο Σ.Τ.Ο. Πεντέλης έγινε ειδική επισήμανση για τα μέτρα που έχουν προβλεφθεί να ληφθούν για την προστασία των σημαντικών πνευμόνων πρασίνου του Δήμου Πεντέλης.

Εξετάστηκαν επίσης θέματα σχεδιασμού και δράσεων Πολιτικής Προστασίας ενόψει της επερχόμενης αντιπυρικής περιόδου, επισημάνθηκε η φετινή πολύ μεγάλη επικινδυνότητα, λόγω της κλιματικής κρίσης, αλλά και των συνεπειών των καιρικών συνθηκών του φετινού χειμώνα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, Αντιδήμαρχος Πεντέλης, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος, ο Αντιδήμαρχος Πεντέλης Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μελισσίων Νίκος Δροσάτος, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Πεντέλης Σπύρος Ξάφης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Πεντέλης και μέλος του Δ.Σ. του ΣΠΑΠ Γιάννης Ζώης, η Τοπική Σύμβουλος Πεντέλης Μαρία Κοσμερίδου, οι Διοικητές του 12ου και του 9ου Πυροσβεστικού Σταθμού και του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Πεντέλης, εκπρόσωποι του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πεντέλης, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ στην παρέμβαση του, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι με βάση την εμπειρία των προηγουμένων ετών, έχει αποδειχθεί πως για την αποτελεσματικότερη πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών απαιτείται καλός συντονισμός και στενή συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων.

Επίσης ενημέρωσε για την ιδιαίτερη βαρύτητα που δίνεται από τον ΣΠΑΠ στις προληπτικές δράσεις που θα γίνουν φέτος στο Πεντελικό αλλά και στα όρια των Δήμων – Μελών αλλά και για τις ενέργειες και προτάσεις που έκανε ο ΣΠΑΠ προς την Περιφέρεια Αττικής και τα συναρμόδια Υπουργεία.

Ενημέρωσε πως είναι σε εξέλιξη οι προσλήψεις 5μήνων συμβασιούχων χορτοκοπτών – πυροφυλάκων και οδηγών που έχουν δρομολογηθεί να ξεκινήσουν το 3ο δεκαήμερο του Μαΐου, ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι κοπές ξερών χόρτων, η πλήρωση των υδατοδεξαμενών πυροσβεστικών ελικοπτέρων και η συντήρηση των δασικών δρόμων.

Υπογράμμισε ότι ο ΣΠΑΠ βρίσκεται στη μέγιστη δυνατή ετοιμότητα, εν όψη της επερχόμενης πολύ δύσκολης αντιπυρικής περιόδου και ευχαρίστησε για ακόμα μία φορά την Δήμαρχο Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά για την άριστη συνεργασία και τον απόλυτο συντονισμό μεταξύ των 2 φορέων.

Τέλος υπογράμμισε την διαχρονικά άριστη συνεργασία του ΣΠΑΠ, με το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με όλους τους Δήμους – Μέλη του ΣΠΑΠ, την Περιφέρεια Αττικής, το Πυροσβεστικό Σώμα, την Ελληνική Αστυνομία, το Δασαρχείο Πεντέλης, τους Εθελοντές, αλλά και όλους τους συναρμόδιους φορείς και τόνισε ότι είναι βέβαιος ότι και φέτος θα υπάρχει στενότερη συνεργασία και ακόμα καλύτερος συντονισμός, για την αντιμετώπιση των ενδεχόμενων δύσκολων καταστάσεων που θα προκύψουν κατά την φετινή επικίνδυνη αντιπυρική περίοδο.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ