Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ξεκινά η αναβάθμιση του Πάρκου “Θάλωσσι” στη Ν. Πεντέλη και του “Πάρκου Τσαγκάρη” στα Μελίσσια

Δημοσιεύθηκε

στις

Η διαχειριστική μελέτη παρέμβασης για την προστασία του δάσους του λόφου του Προφήτη Ηλία στη Νέα Πεντέλη και η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων παρουσιάστηκαν από τη Δήμαρχο Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά, ενώ ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης ανακοίνωσε την οριστικοποίηση της χρηματοδότησης των έργων από την Περιφέρεια Αττικής.

Τα έργα έχουν συνολικό προϋπολογισμό πάνω από 6,6 εκατ. ευρώ.

Στην εκδήλωση παρουσίασης παραβρέθηκαν οι Αντιπεριφερειάρχες Βορείου Τομέα Αθηνών Λ. Κεφαλογιάννη, Υγείας Γ. Κεχρής, Πολιτισμού και Αθλητισμού Β. Γιαννακόπουλος, Κοινωνικής Πολιτικής Π. Λεονάρδου, οι Αντιδήμαρχοι Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βλ. Σιώμος, Πολιτισμού, Νεολαίας, Εκπαίδευσης Ενηλίκων και υπεύθυνη Δημοτικής Κοινότητας Νέας Πεντέλης Φ. Μαρκαντώνη, Αθλητισμού Λ. Μακρής, Δ/νσης Περιβάλλοντος Πολεοδομίας & Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπεύθυνη Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης Α. Μπούσουλα, Διαχείρισης και Αποκομιδής απορριμμάτων Κ. Καλλιανιώτης, Καθαριότητας Δημοσίων και Κοινοχρήστων χώρων, Οδοκαθαρισμού και Ηλεκτροφωτισμού Π. Ηλιόπουλος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κ. Λαζή, η Διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Μ. Μίσκα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γ. Τζεβελέκας, Ι. Ζώης, Π. Κρανιώτης, Λ. Κοντουλάκος, Ε. Γκρέτσα, οι Τοπικοί Σύμβουλοι Σ. Φλίντρας, Ι. Μπουλούκος, Β. Σιμάτου, ο Γενικός Διευθυντής Δασών Π. Αρβανίτης, Γενικός Επιθεωρητής Δασών Θ. Ρέππας, ο Πρόεδρος Νεοπεντελικού ΑΟ Γ. Τσεβάς, το Ιδρυτικό Μέλος και επί χρόνια Πρόεδρος Νεοπεντελικού Θ.  Ζαφειρόπουλος.

 

Να σημειωθεί ότι πριν λίγες ημέρες, είχε εγκριθεί από τις δασικές υπηρεσίες η δασική διαχειριστική μελέτη που εκπόνησε ο Δήμος Πεντέλης, ανοίγοντας ουσιαστικά το δρόμο για την ανάδειξη και προστασία του δασικού χώρου του Προφήτη Ηλία στη Νέα Πεντέλη και την αναβάθμιση του γηπέδου ποδοσφαίρου στην περιοχή.

 

 

 

Η μελέτη που έλαβε την έγκριση των δασικών υπηρεσιών προβλέπει:

 

  • Την ανάδειξη και πυροπροστασία του δασικού χώρου,
  • Τη δημιουργία μονοπατιών περιπάτου
  • Την τοποθέτηση χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου
  • Την τοποθέτηση φωτισμού για την προστασία του χώρου
  • Την τοποθέτηση οργάνων παιχνιδιού για τα παιδιά και οργάνων υπαίθριας γυμναστικής και ενήλικες.

 

Αναλυτικότερα τα έργα αφορούν στην  “Προμήθεια εξοπλισμού για την αναβάθμιση του Πάρκου “Θαλωσσι” της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Πεντέλης”, (προϋπολογισμός έργου 5,36εκ €), και στην “Προμήθεια εξοπλισμού για την αναβάθμιση του δασικού χώρου “Πάρκου Τσαγκάρη” της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων” και μετονομασία του σε Πάρκο Μίκη Θεοδωράκη, (Προϋπολογισμού  1,3εκ. €).

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ