Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Σύσταση Συμβουλευτικών Διαπαραταξιακών Επιτροπών αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πεντέλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη σύσταση Συμβουλευτικών Διαπαραταξιακών Επιτροπών για την καλύτερη αντιμετώπιση και επίλυση των σημαντικών θεμάτων που διαχρονικά, αλλά και καθημερινά απασχολούν την πόλη αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πεντέλης στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 8 Οκτωβρίου 2019.

Οι επιτροπές αυτές έχουν συμβουλευτική αρμοδιότητα και οι αποφάσεις τους έχουν εισηγητικό χαρακτήρα προς την διοίκηση του Δήμου. Την ευθύνη για το συντονισμό και την ομαλή λειτουργία τους θα έχει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, ψηφίσθηκε η σύγκλιση των παρακάτω επιτροπών:

  • Επιτροπή στρατηγικού σχεδιασμού ελεύθερων χώρων και υποδομών -επικεφαλής κα. Δήμητρα Κεχαγιά
  • Επιτροπή διοικητικών και οικονομικών θεμάτων -επικεφαλής κα. Γεωργία Μητροπούλου
  • Επιτροπή κοινωνικής πολιτικής -επικεφαλής κα. Ελένη Πολίτη
  • Επιτροπή περιβάλλοντος -επικεφαλής κα. Άντα Μπούσουλα
  • Επιτροπή νεολαίας -επικεφαλής κ. Παναγιώτης Ηλιόπουλος
  • Επιτροπή πεντελικού -επικεφαλής κα. Κωνσταντίνα Λαζή
  • Επιτροπή νέων τεχνολογιών -επικεφαλής κα. Νατάσα Κοσμοπούλου
  • Επιτροπή ενίσχυσης της τοπικής αγοράς και της τοπικής επιχειρηματικότητας -επικεφαλής κ. Λουκάς Μακρής
  • Επιτροπή πολιτισμού -επικεφαλής κα. Φωτεινή Μαρκαντώνη
  • Επιτροπή Αθλητισμού – επικεφαλής κ. Δημήτρης Αποστολάκος

 

Στην εισήγηση της η Δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «Οι Συμβουλευτικές αυτές Επιτροπές δημιουργούνται διότι τα μεγάλα και μείζονος σημασίας ζητήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και της τοπικής κοινωνίας, ευρύτερα, δεδομένου ότι υπάρχουν στην κοινωνία μας πολλοί συλλογικοί φορείς και πολλές προσωπικότητες που δραστηριοποιούνται γύρω από σοβαρά θέματα που αφορούν το Δήμο και διαθέτουν εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρία καθώς και διάθεση προσφοράς. Αυτό το δυναμικό της πόλης και δεν πρέπει να το αγνοήσουμε αλλά αντίθετα οφείλουμε να το αξιοποιήσουμε προς όφελος του τόπου μας και των δημοτών μας.»

Και η Δήμητρα Κεχαγιά κατέληξε: «Επιδιώκουμε τη συναίνεση, τη συμπόρευση και την κοινή προσπάθεια για εκείνα τα ζητήματα που έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα για την πόλη μας και ξεπερνούν χρονικά μια Δημοτική Αρχή και εκτείνονται στο μέλλον που θέλουμε να φτιάξουμε για τις γενιές που θα ακολουθούν εμάς και τα παιδιά μας. Τέτοια ζητήματα είναι ο πολεοδομικός σχεδιασμός της πόλης, η απόκτηση χώρων πρασίνου, η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου, το Πεντελικό, οι χώροι των πρώην νοσοκομείων, οι αθλητικές υποδομές οι πολιτιστικές δράσεις».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ