Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Αδιανόητες αποφάσεις από τον Ν. Μπάμπαλο

Δημοσιεύθηκε

στις

Πολλά ερωτήματα και εύλογες απορίες έχει δημιουργήσει στο δραστήριο φιλοζωικό σωματείο “Επαφή”, που εδράζεται στο Ηράκλειο Αττικής, η στάση της δημοτικής αρχής και προσωπικά του δημάρχου της πόλης, κ. Νίκου Μπάμπαλου, στο σοβαρό θέμα της δημιουργίας καταφυγίου αδέσποτων ζώων.

Θυμίζουμε, πως ο δήμαρχος επιμένει να συμμετάσχει στο καταφύγιο που προγραμματίζει να ιδρύσει στο Μαρκόπουλο ο ΣΒΑΠ, χωρητικότητας μόλις 80 θέσεων για 14 δήμους, όταν θα μπορούσε να αξιοποιήσει την χρηματοδότηση που παρέχει το Υπουργείο Εσωτερικών, ύψους 300.000 ευρώ, ακριβώς για αυτό τον λόγο. Μία χρηματοδότηση που αποφάσισε ομόφωνα να αξιοποιήσει το δημοτικό συμβούλιο Κηφισιάς εκθέτοντας ακόμα περισσότερο την διοίκηση του δήμου Ηρακλείου Αττικής.
Οι άνθρωποι από το Σωματείο “Επαφή” έχουν αγανακτήσει γιατί ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, κ. Μπάμπαλος, δεν τήρησε καν το λόγο που έδωσε στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ότι το αίτημά τους θα το συζητούσαν στην επόμενη συνεδρίαση, όμως όταν ανακοινώθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, δυστυχώς αποδείχτηκε, πως ήταν μία επανάληψη της αγαπημένης συνήθειας του κ. Μπάμπαλου, να πετάει, δηλαδή, την μπάλα στην εξέδρα.

 “Να τηρηθούν οι αποφάσεις του 2013 για την ίδρυση διαδημοτικού καταφυγίου”
Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συλλόγου “Επαφή”, που υπογράφουν ο Πρόεδρος, κ. Ευάγγελος Παλαιοδήμος και η Γραμματέας, κα Ευανθία Καραβανά, αναφέρει τα εξής: “Κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηρακλείου, την 25-9-2019, ο πρόεδρος του φορέα μας κατήγγειλε την στάση του Δήμαρχου, κ. Μπάμπαλου να μην αξιοποιήσει o Δήμος Ηρακλείου τα 300.000 ευρώ που χορηγεί το Υπουργείο Εσωτερικών σε κάθε Δήμο, για την δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων και να επιμένει να συμμετάσχει στο καταφύγιο που προγραμματίζει να ιδρύσει στο Μαρκόπουλο ο Σύνδεσμος για την Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (ΣΒΑΠ) χωρητικότητας μόλις 80 θέσεων για τις ανάγκες 14 δήμων (λίγες θέσεις δηλαδή για κάθε δήμο) την στιγμή μάλιστα που για την συμμέτοχη αυτή δεν έχει υπάρξει απόφαση ΔΣ, θέτοντας παράλληλα ερωτήματα σχετικά με την στάση των αρμόδιων Υπηρεσιών του Δήμου ως προς το θέμα αυτό.
Αντί τεκμηριωμένων απαντήσεων, ο κ. Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα έρθει ως θέμα στο επόμενο ΔΣ.
Με έκπληξη όμως ενημερωθήκαμε ότι στην 17η πρόσκληση Δημοτικού Συμβουλίου 2019 για πολλοστή φορά απουσιάζει ως θέμα συζήτησης η κατασκευής καταφυγίου αδέσποτων ζώων, που αποτελεί και υποχρέωση του Δήμου.
Την στιγμή που θα έπρεπε ο Δήμος μας να ενεργεί ταχύτατα από τον Ιούνιο του 2019, όταν και ενημερώσαμε σχετικά τον κο Δήμαρχο, σε μεταξύ μας συνάντηση και σε πνεύμα καλής συνεργασίας,  ώστε να αξιοποιηθεί η σημαντική αυτή χρηματοδότηση που παρέχει το Υπουργείο Εσωτερικών, παρατηρείται εδώ και τέσσερις μήνες, από την πλευρά της Διοίκησης του Δήμου, μια ανεξήγητη άρνηση για την πραγματοποίηση συνάντησης με τον φορέα μας, άρνηση ενημέρωσης του ΔΣ του Δήμου Ηρακλείου, μια εν γένει ολιγωρία ακόμα και από τις αρμόδιες Υπηρεσίες που γεννά πλήθος εύλογων ερωτημάτων.
Καλούμε όλους τους εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων, να σταθούνε στο ύψος τον περιστάσεων, ώστε να μην απολεσθεί η σημαντική αυτή χρηματοδότηση και να τηρηθούν οι αποφάσεις του 2013 των ΔΣ των Δήμων Ηρακλείου, Ν. Ιωνίας, Μεταμόρφωσης και Πεύκης για την ίδρυση διαδημοτικού καταφυγίου.”

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ