Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Συσπείρωση δυνάμεων για την ανάδειξη του Πεντελικού όρους

Δημοσιεύθηκε

στις

Επίσκεψη στα Αρχαία Λατομεία – σπηλιά του Νταβέλη που βρίσκεται στο Πεντελικό Όρος, πραγματοποίησαν κυβερνητικά μέλη με αφορμή την πρόσφατη κινητοποίηση που λαμβάνει χώρα ενάντια στην επαναλειτουργία τους.

Πιο συγκεκριμένα, στο σημείο βρέθηκαν η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου και ο Γ.Γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος.

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη τόνισε ότι : «Έχουμε απαντήσει για το θέμα δε θα γυρίσουμε 50 χρόνια πίσω» ενώ ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς επεσήμανε: «Όσοι επιχειρούν την ενδεχόμενη λειτουργία ή επαναλειτουργία λατομείων, ας το ξεχάσουν. Η προσπάθεια ανάδειξης του περιβαλλοντικού και πολιτιστικού πλούτου του βουνού δεν συνάδει με την επαναλειτουργία λατομείων».

Παρόντες στην επίσκεψη ήταν η Δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά (όπου με πρωτοβουλία της έγινε η συνάντηση), ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο Δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης και ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλάσης Σιώμος.

Μετά την επίσκεψη έγινε παρουσίαση του σχεδίου ανάδειξης του Πεντελικού όρους με έμφαση στο Πολιτισμό και το Περιβάλλον.

 

 

 

 
Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ