Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Συσπείρωση δυνάμεων για την ανάδειξη του Πεντελικού όρους

Δημοσιεύθηκε

στις

Επίσκεψη στα Αρχαία Λατομεία – σπηλιά του Νταβέλη που βρίσκεται στο Πεντελικό Όρος, πραγματοποίησαν κυβερνητικά μέλη με αφορμή την πρόσφατη κινητοποίηση που λαμβάνει χώρα ενάντια στην επαναλειτουργία τους.

Πιο συγκεκριμένα, στο σημείο βρέθηκαν η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου και ο Γ.Γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος.

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη τόνισε ότι : «Έχουμε απαντήσει για το θέμα δε θα γυρίσουμε 50 χρόνια πίσω» ενώ ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς επεσήμανε: «Όσοι επιχειρούν την ενδεχόμενη λειτουργία ή επαναλειτουργία λατομείων, ας το ξεχάσουν. Η προσπάθεια ανάδειξης του περιβαλλοντικού και πολιτιστικού πλούτου του βουνού δεν συνάδει με την επαναλειτουργία λατομείων».

Παρόντες στην επίσκεψη ήταν η Δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά (όπου με πρωτοβουλία της έγινε η συνάντηση), ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο Δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης και ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλάσης Σιώμος.

Μετά την επίσκεψη έγινε παρουσίαση του σχεδίου ανάδειξης του Πεντελικού όρους με έμφαση στο Πολιτισμό και το Περιβάλλον.

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ