Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Συνάντηση της Δημοτικής Αρχής Πεντέλης με τους πολιτιστικούς συλλόγους

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση με τους πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς του Δήμου Πεντέλης στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία της Δημάρχου Νατάσσας Κοσμοπούλου και της αρμόδιας Αντιδημάρχου Πολιτισμού Αρτέμιδος Αργύρη.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων, η γνωριμία και ο συγκερασμός των διαφορετικών ταυτοτήτων και της πολύπτυχης δράσης των πολιτιστικών συλλόγων και φορέων της πόλης, καθώς και ο ρόλος και υποστήριξη του Δήμου Πεντέλης στον εμπλουτισμό, την ανάδειξη από κοινού πρωτοβουλιών και εκδηλώσεων και στις τρεις δημοτικές κοινότητες.

Η Δήμαρχος καλωσόρισε τους προέδρους και τα μέλη των συλλόγων τονίζοντας πως «οι Σύλλογοι αποτελούν το ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας μας στην προαγωγή του πολιτισμού και ως διοίκηση οφείλουμε να είμαστε η εκτελεστική δύναμη που θα υποστηρίζει και θα καλλιεργεί τους κατάλληλους όρους για αυτόν το σκοπό. Στόχος μας όλοι οι σύλλογοι να μετέχουν δημιουργικά στις εκδηλώσεις της πόλης μας και πρόθεσή μας η ισότιμη οικονομική ενίσχυση των πολιτισμικών φορέων μας, αμέσως μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες. Είμαστε μια πόλη με βαθιές ρίζες στον πολιτισμό, και για αυτό πραγματικά όλοι μαζί αξίζει και μπορούμε καλύτερα».

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Άρτεμις Αργύρη σημείωσε χαρακτηριστικά πως «στην προσέγγιση της Δημοτικής μας Αρχής και της ίδιας προσωπικά οι πολιτισμικοί μας σύλλογοι είναι ο αδιαμφισβήτητος πλούτος και η ζωντανή εμπειρία της ταυτότητας του Δήμου μας. Ευελπιστούμε αλλά και ταυτόχρονα δεσμευόμαστε αυτή η πρώτη συνάντηση να αποτελέσει εφαλτήριο συνεχούς συνεργασίας και διαλόγου, με την πεποίθηση πως η αυτοδιοικητική και πολιτισμική αποστολή έχουν κοινή αφετηρία και σκοπό τους την προσφορά, την αλληλόδραση, την παιδεία του πολιτισμού, μα πάνω από όλα τη διαμόρφωση μιας συνεργατικής κουλτούρας που θα μας προσφέρει εξωστρέφεια, σύγχρονες προοπτικές και δυνατότητες».

Στη συνάντηση με τη διοικητική συμβολή της Διευθύντριας Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Παναγιώτας Κουλάκου, της προϊσταμένης τμήματος Πολιτισμού και Αθλητισμού Εύης Δεμερτζή και της διοικητικής υπαλλήλου του τμήματος Πολιτισμού και Αθλητισμού Αναστασίας Εγγλεζοπούλου, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων :

  • Η εγγραφή και επικαιροποίηση των συλλόγων στο Μητρώο Πολιτισμικών Συλλόγων και Φορέων με τη νομική και διοικητική υποστήριξη του Δήμου Πεντέλης
  • Η παραχώρηση δημοτικών χώρων και η λειτουργία πολιτιστικών τμημάτων
  • Η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των συλλόγων, η υποστήριξη άρθρωσης από κοινού σχεδίου δράσης σε θεματικές εκδηλώσεις με τη συνδιοργάνωση και την αιγίδα του Δήμου Πεντέλης
  • Η εξωστρέφεια και η δυνατότητα από κοινού υποβολής συμμετοχών σε προγράμματα και προτάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού, μορφωτικών και πολιτισμικών ιδρυμάτων

Η συνάντηση αφορούσε τους 22 πολιτισμικούς συλλόγους και φορείς που εδρεύουν στον Δήμο, ο αριθμός των οποίων αποδεικνύει τη σημαίνουσα πολιτισμική δράση που εκδηλώνεται στο Δήμο Πεντέλης:

1ο Σύστημα Δασοπροσκόπων Πεντέλης, Ένωση Μικρασιατών, Ένωση Ποντίων Μελισσίων Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Μελισσίων, Μικρασιατικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μελισσίων «Άγιος Γεώργιος Γκιούλμπαξε», Π.Σ Λαλητάδες, Π.Σ. Πελοποννησίων Πεντέλης. Πολιτιστική Παρέμβαση Πεντέλης Π, Πολιτιστικός Όμιλος Πεντέλης, Ροταριανός Όμιλος Πεντέλης, Σύλλογος Ανεγέρσεως Τιμίου Σταυρού Μελισσίων, Σύλλογος Ηπειρωτών Μελισσίων «Μέλισσα», Σύλλογος Ηπειρωτών Νέας Πεντέλης και Πεντέλης, Σύλλογος Κρητών και Φίλων Νέας Πεντέλης «Αρετούσα», Σύλλογος Κρητών Μελισσίων «Ερωτόκριτος», Σύλλογος Κυκλαδιτών και Φίλων Νέας Πεντέλης, Σύλλογος Νέας Πεντέλης «Αγία Παρασκευή», Σύλλογος Φίλων Μεγάρου Πλακεντίας, Σύνδεσμος Μικρασιατών Γκιουλμπαξιωτών «Νέα Ρωδώνη», Σύνδεσμος Φιλίας Εθνών, Σωματείο Πνευματικής Κίνησης Βορείων Προαστείων, Φιλοπρόοδος Σύλλογος Καλλιθέας Πεντέλης.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Δήμητρα Γιαννακοπούλου, Γιάννης Ζούνης, Ηλίας Τσουχνικάς, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα Νεολαίας και Πολιτισμού Βασίλης Κούβελης και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Τεχνικών Θεμάτων Γιώργος Τάκας.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ