Ο Δήμος Πεντέλης ιδρύει Κέντρο Ψυχικής Υγείας – Όσα πρέπει να ξέρετε

0

Ο Δήμος Πεντέλης δείχνει τη στήριξή του στους δημότες που τους απασχολούν θέματα ψυχικής υγείας, προβαίνοντας στην ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Ψυχικής Υγείας.

Στόχος του Κέντρου είναι η παροχή ψυχοκοινωνικής αρωγής σε ενήλικες, ηλικιωμένους, γονείς και παιδιά καθώς και η παροχή ουσιαστικής βοήθειας και υποστήριξης στους δημότες μέσα από καθημερινές, πρωινές αλλά και απογευματινές κλινικές.

Το Κέντρο Ψυχικής Υγείας είναι στελεχωμένο από εξειδικευμένη ομάδα ειδικών της ψυχικής υγείας και πιο συγκεκριμένα από έναν Ψυχίατρο, 3 Ψυχολόγους και έναν λογοθεραπευτή. Συντονιστής του προγράμματος είναι ο Ψυχολόγος Βασίλης Τσιοπανάς, MSc Ψυχολογίας Υγείας.

Τα θέματα για τα οποία θα παρέχει υπηρεσίες το Κέντρο Ψυχικής Υγείας είναι:

 • Aγχώδεις Διαταραχές (έντονο άγχος, κρίσεις πανικού)
 • Κατάθλιψη και μακροχρόνια θλίψη
 • Φοβίες
 • Διαχείριση θυμού
 • Μετατραυματικό Στρες – Ψυχικό Τραύμα
 • Διατροφικές Διαταραχές – Συναισθηματικό βάρος
 • Εργασιακό στρες
 • Διαχείριση διαφορετικών εθισμών όπως internet, αλκοόλ κ.α.
 • Ενίσχυση αυτοεικόνας και αυτοπεποίθησης
 • Δυσκολίες στη διαχείριση έντονων αλλαγών της ζωής π.χ. γέννηση παιδιού, υιοθεσία, διαζύγιο, απώλεια αγαπημένων προσώπων
 • Δυσκολίες επικοινωνίας και διαπροσωπικών σχέσεων σε οικογενειακό επίπεδο όπως σχέσεις συζύγων, συντρόφων, παιδιών καθώς και θεραπεία ζεύγους
 • Υποστήριξη γονιών για την καλύτερη διαχείριση θεμάτων σχετιζόμενων με το σχολείο όπως σχολικές επιδόσεις, εκφοβισμός, φιλίες καθώς και Συμβουλευτική Παιδιών, Εφήβων και Οικογένειας
 • Λογοθεραπεία – καθυστέρηση ομιλίας και λόγου, αρθρωτικές, φωνολογικές διαταραχές καθώς και αναπτυξιακές γλωσσικές διαταραχές.

Σημαντικό να σημειωθεί είναι πως οι υπηρεσίες παρέχονται τόσο εξ αποστάσεως, όσο και διά ζώσης ανάλογα με την περίπτωση και τις υγειονομικές συνθήκες, που προκαλεί η πανδημία, τηρώντας αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο κατά του ιού Covid-19 (ορθή και καθολική χρήση μάσκας, καλός αερισμός, τήρηση αποστάσεων).

Το Κέντρο λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του Κοινωνικού Κέντρου του Δήμου Πεντέλης (Σκιάθου 5, Μελίσσια).

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά στο τηλέφωνο 2108100884 (εσωτερικό 22 & 35), από τις 9 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα, ή εναλλακτικά να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα του Δήμου Πεντέλης όπου υπάρχει και η δυνατότητα για ηλεκτρονικό ραντεβού.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους, μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Πεντέλης και της νέας Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Ιntelliqueue, ακολουθώντας τον παρακάτω διαδικτυακό σύνδεσμο: https://penteli.intelliqueue.gr/

 

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε σχετικά: «Σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να υλοποιούμε άλλη μια προεκλογική μας δέσμευση. Είχαμε επισημάνει ότι τα ζητήματα ψυχικής υγείας αποτελούν σημαντική προτεραιότητα και για αυτό ιδρύσαμε και λειτουργούμε Κέντρο Ψυχικής Υγείας, για παροχή προληπτικής στήριξης στους δημότες μας.

Ειδικά στην παρούσα συγκυρία της αποστασιοποίησης, οι υπηρεσίες που θα παρέχει το Κέντρο Ψυχικής Υγείας είναι αναγκαίες για κάποιους συμπολίτες μας.

Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε και να υλοποιούμε αυτά για τα οποία μας εμπιστεύτηκαν οι συμπολίτες μας».

 

 

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.