Ο Δήμος Πεντέλης ανοίγει διάλογο με τους πολίτες για το Σχέδιο Βιώσιμο Αστικής Κινητικότητας

0

Ο Δήμος Πεντέλης, έχοντας θέσει ως στρατηγική κατεύθυνση την υλοποίηση κυκλοφοριακών παρεμβάσεων με σεβασμό στις βασικές αρχές της βιώσιμης αστικής κινητικότητας και οδικής ασφάλειας, προωθεί την υλοποίηση στρατηγικού σχεδίου για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα.

Στόχος είναι η  βελτίωση της προσβασιμότητας της αστικής περιοχής του Δήμου Πεντέλης και την παροχή υψηλής ποιότητας μεταφορικού συστήματος, είτε πρόκειται για μετακίνηση μέσα στην ίδια την αστική περιοχή του Δήμου, είτε αφορά σε διερχόμενη κίνηση από το δίκτυο του Δήμου.

Το συγκεκριμένο στρατηγικό σχέδιο θα οργανώσει το πλαίσιο πάνω στο οποίο η Δημοτική Αρχή θα κινηθεί στη διάρκεια των επόμενων ετών, για την αναβάθμιση του επιπέδου εξυπηρέτησης στις μετακινήσεις των κατοίκων, με στόχο την εξασφάλιση ενός ασφαλέστερου, αποδοτικότερου και συμβατού περιβαλλοντικά συγκοινωνιακού και κυκλοφοριακού συστήματος. Ενός συστήματος που στο επίκεντρο θέτει τον μετακινούμενο πολίτη ως πεζό, χρήστη ποδηλάτου και χρήστη μέσων μαζικής μεταφοράς και τελευταία ως οδηγό και επιβάτη Ι.Χ.

Στα πλαίσια εκπόνησης του ΣΒΑΚ Δήμου Πεντέλης, έχει δημιουργηθεί ηλεκτρονικός σύνδεσμος (http://svakpenteli.eu/), από τον οποίο μπορούν οι πολίτες, εμπλεκόμενοι φορείς και όλοι οι συμμετέχοντες να ενημερώνονται για την πορεία και εξέλιξή του, καθώς και να καταθέτουν τις απόψεις τους.

Βασική αρχή των ΣΒΑΚ είναι η συμμετοχικότητα, όλων των εμπλεκόμενων φορέων, κατοίκων και επαγγελματιών. 

Σε αυτά τα πλαίσια o δήμος Πεντέλης σας καλεί να καταθέσετε τις απόψεις σας και τις ιδέες σας, συμπληρώνοντας τα εξειδικευμένα ερωτηματολόγια, τα οποία μπορείτε να βρείτε ηλεκτρονικά στους ακόλουθους συνδέσμους: 

http://svakpenteli.eu/

(πιο συγκεκριμένα https://pentelimobility.wixsite.com/svak/symmetexw),

επιλέγοντας το ερωτηματολόγιο που σας ενδιαφέρει, ή μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου (www.penteli.gov.gr ) στην αρχική σελίδα ακολουθώντας το εικονίδιο που αναφέρεται στο ΣΒΑΚ.

Σχετικά με την εκπόνηση του ΣΒΑΚ μπορείτε να επικοινωνείτε με το αρμόδια Τμήμα Διαχείρισης & Οργάνωσης Λειτουργιών Πόλης της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Πεντέλης και την αρμόδια υπάλληλο και συντονίστρια της Ομάδας Εργασίας ΣΒΑΚ, κα. Κλαίρη Τάτση (email: tatsi@melissia.gr , τηλ. 213 20500 52).

 

 

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.